Почетна » Изашао Грочански гласник: Три „тАгања“, без Вучића са старим обећањима

Изашао Грочански гласник: Три „тАгања“, без Вучића са старим обећањима

ПДФ издање

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У претходна два дана на подручју ГО Гроцка, подељен је бесплатан примерак „Грочански гласник“, информатора ове локалне самоуправе штампаног у 15 000 примерака.

Примерак су припремили, како се наводи, Кристина Радосављевић, Александра Радосављевић, Сузана Смиљанић, Стефан Милојевић и бивши председник ГО Гроцка и садашњи „зоохигијеничар“ , Стефан Дилберовић. Сви наведени су из Инфо службе Градске општине Гроцка.

Бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић, је често у свом говору користио речи које нису у употреби. Тако је, рецимо, контејнер био контАјнер. У овом примерку Грочанског гласника на насловној страни су одмах приметне словне грешке, те је уместо „тигања“, написано „тагања“.

Грочански гласник, иначе, одавно није изашао у штампаном издању, а у овом издању се могу пронаћи већ дата обећања са новим роковима. Иста она која су већ давана у претходној деценији од када је на власти у Гроцкој коалиција око СНС-а.

Интересантно је да ни у једном чланку се не спомиње председник Србије, Александар Вучић, а садашњи председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, је доминантан на објављеним фотографијама. У овом издању Грочанског гласника, практично је објављено оно што је тренутна власт у Гроцкој урадила у претходне три године, односно поново је најављено оно што је већ најављивано да ће се радити.

Нема ни речи о аферама које су у претходном периоду потресале садашњу већину у Гроцкој. На пример, извештај о додели награда најбољим спортистима у Гроцкој је објављен, али не и афере у Спортском савезу општине Гроцка. Оно што је јако чудно, нема ни речи о организацији „У сусрет празницима“, када су се у центру Гроцке пекла чак два бика и једна свиња.

Иако је један од слогана садашње власти за претходне изборе био „За нашу децу“, оно што је приметно јесте чињеница да је за најмлађа, заправо, у Гроцкој најмање урађено. И у овом штампаном издању акценат је стављен на најстарије суграђане, односно пензионере. Тако ћемо прочитати да се за најстарије организију бесплатни излети, деле се пакетићи док. с друге стране, за најмлађе их нема или их има у занемарљивом броју.

Ово издање Грочанског гласника је дељено, претежно у касним вечерњим сатима тако што су активисти СНС-а „остављали“ по примерак истог на капијама домаћинстава широм ГО Гроцка.

Уколико нисте добили Ваш примерак, овде га можете прочитати:

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар