Почетна » ИЗВЕШТАЈ ДРИ Власт у Гроцкој арчи буџет!

ИЗВЕШТАЈ ДРИ Власт у Гроцкој арчи буџет!

од admin
0 коментар

Државна ревизорска институција (ДРИ) је највиши орган ревизије јавних средстава у Републици Србији.

ДРИ је у току ове године проверава рад и ГО гроцка и утврдио неправилности у раду Управе ГО Гроцка.

У исцрпљујућем извештају на преко 108 страница, детаљно је описано да власт у Гроцкој практчно је цео буџет за 2014.годину донела против правно. Државни ревизори су утврдили да је буџетски суфицит општине Гроцка исказан у износу мањем за 2,6 милиона динара и да је за субвенције јавно комуналним предузећима исплаћено око 96,2 милиона динара без одговарајуће документације.

Према извештају ДРИ, ГО гроцка је запошљавала мимо законског одобрења, трошила је новац по угоститељским објектима без покрића а услуге набавке су спровођене без јавног конкурса. ГО Гроцка је такође плаћале услуге, како физичким тако правним лицима, за које не не постоји извештај о извршеној услузи и није књижено авансно плаћање.

Извештај ДРИ нам доноси и информацију да је ГО Гроцка је штампала и билтен „Грочански Гласник“ а штампање је платила графичком атељеу „Богдановић“. Како се наводи у извештају, Градска општина Гроцка је платила износ од 150 хиљада динара за штампу часописа Грочански гласник, а да се из рачуна не може видети сврха, нити којим је корисницима подељен часопис.

ДРИ је наложио ГО Гроцка да исправи недостатке у року од 90. Дана, а према нашим сазнањима биће поднете кривичне и прекршајне пријаве због ових дела.

Наредних дана детаљније о овим информацијама.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × 4 =