Почетна » ИЗВРШИТЕЉИ У ЈКП ГРОЦКА Одузет камион због неплаћања

ИЗВРШИТЕЉИ У ЈКП ГРОЦКА Одузет камион због неплаћања

од admin
0 коментар

Према записнику, којег смо имали на увид, јуче је одузет камион „КЗ“ (застава камиони) ЈКП-у Гроцка, од стране лизинг компаније због неисплаћених рата.

И док си ових дана на подручју општине Гроцка води анкетирање грађања о формирању новог јавно-приватног партнерства комуналних услуга у којој се наводи да ће грађани, између осталога, добијати бесплатне канте за одношење смећа, лизинг извршитељи одузимају камион ЈКП-у Гроцка.

Према сазнањима Жиг Инфа, у току јучерашњег дана због неплаћене рате лизинга, извршитељи су запленили камион ЈКП-а у Гроцкој.

-Када су извршитељи закуцали на врата предузећа, у фирми готово није било никог. Директор и остали су увелико на терену и врше анкетирање грађана. Настао је прави хаос. Камион је био заграђен другим камионом и није имао ко да га испаркира. Извршитељи су, поред тога што нису могли да приступе камиону, дочекани и са великим смрадом који се ширио из тог камиона, каже наш извор из овог предузећа.

Да је камион одузет директор ЈКП-а Гроцка, Ђорђе Јевтић, је потврдио за Жиг Инфо али о детаљима није могао да говори јер је, како је рекао, на састанку. О овом проблему, наводи Јевтић, може причати тек од понедељка.

Иначе камиона са ознаком ЈКП „Гроцка“ готово да више и нема на подручју ове општине. Сви камиони овог предузећа су са ознаком Грочанског комуналца, предузећа које је локална власт на челу са СНС-ом основала пре годину и по дана. Од општинских челника се тврдило да камиони ЈКП-а су дати на изнајмљивање Комуналцу који би требао да плаћа овај закуп, међутим колико се плаћа ЈКП-у нико не зна. На више седница СГО Гроцка опозициони одборницу су износили тврдње да Грочански комуналац дугије ЈКП-у 5 000 000 динара и да се закуп не плаћа, те се тим доводи предузеће у намерну пропаст. Власт је одбацивала тврдње тих одборника, међутим никада званично није приказала ову трансакцију плаћања. Председник општине Гроцка је, такође, на једној од седница у априлу ове године изјавио да су камиони кршеви.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

13 − four =