Почетна » ЈАТО ПАУНОВА ТЕРОРИШЕ ГРОЦКУ! Ово је најневероватнија прича из Србије коју сте икад прочитали! (ФОТО) (ВИДЕО)

ЈАТО ПАУНОВА ТЕРОРИШЕ ГРОЦКУ! Ово је најневероватнија прича из Србије коју сте икад прочитали! (ФОТО) (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

„У почетку су се само чули из даљине, јер испуштају непријатне и гласне звуке, а онда смо почели да их виђамо. Прво су били атракција за наше унуке, али убрзо више никоме нису били симпатични“.

Да су паунови допадљиви само на око, најбоље би вам објаснили становници Гроцке којима ове птице свакодневно уништавају баште, повртњаке, терасе и миран сан.

Ако вас пут нанесе у ову београдску општину, недалеко од њеног центра, тамо где се једна за другом нижу викендице у којима и преко недеље живе многе породице, не треба да вас зачуди ако налетите на неког пауна. Или јато њих.

Заслужан за ово искуство које смо и ми имали је још увек анонимни Грочанин који се бави узгојем паунова, препелица, мисирки… највероватније због њихове даље препродаје, али уз то крајње незаинтересован да их држи у границама свог домаћинства, како тврде његове комшије.

Не претерано паметне птице које гаји ноншалантни љубитељ пернатих створења (али и новца који зарађује од њих) ово су схватиле као недвосмислену дозволу да ординирају по Гроцкој, уништавајући по комшијским двориштима све пред собом.

Фото: Телеграф

– У почетку су се само чуле из даљине, јер испуштају непријатне и гласне звуке, а онда смо почели да их виђамо. У почетку су били атракција за наше унуке кад нам дођу у посету, али убрзо више никоме нису били симпатични. Не знам да ли иначе имају свој кавез, али знам да се слободно шетају около, па тако у својој башти редовно затичем потпуно оштећено поврће.

Комшиници су упропастили сво цвеће, а када се пожалила њиховом власнику рекао јој је “убијте их” – јер зна да нико од нас то не би урадио – прича Б. М. (75) која напомиње да ово некоме можда звучи као анегдота, али да њој и осталим “жртвама” ових птица то није ни најмање смешно јер улажу велики труд у то да би имали своје поврће, које узгред буди речено, нигде у близини не могу ни да купе.

Фото: Телеграф

– Верујем да се нико не би осећао пријатно да нон-стоп залива, окопава и одржава башту, посебно што смо сви махом старији људи, а да онда када крочи ујутру у њу не затекне ниједан парадајз, паприку или нешто седмо – помало бесно коментарише ова бака.

Да нису само лоше певачице, ове птице показале су и на многим терасама оближњих викендица по којима иза себе остављају велике количине измета.

Фото: Телеграф

– Раније их је било свега пар, а сад их има 15-20. Када се разлете на све стране, у стању су да направе штету као чопор много већих животиња, мада ни они баш нису сићушни. Нико од нас се не дружи с тим господином, нити жели да улази у конфликт с њим, утолико пре што смо више пута безуспешно покушали да решимо тај проблем. Птице нису криве и не бих никад могла да их повредим, али бих јако волела да их некако обузда, односно затвори – искрена је Ј. Ј. (45) која каже да је једини поштеђен комшија који је на паунове пуцао из ваздушне пушке, од када више не навраћају код њега.

Фото: Телеграф

Остали Грочани који би радије да гледају паунове само на ТВ-у волели би и да ова ситуација може да се реши на неки други начин, који не подразумева оружје, а шта би волео њихов власник – осим да настави да своје љубимце храни туђом храном – нисмо успели да сазнамо, будући да је у моменту наше потраге за озлоглашеним пауновима из Гроцке и он био некоме у посети – надамо се позван.

Погледајте снимак паунова из Гроцке:

 

(Јована Бабић, ТЕЛЕГРАФ)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five × three =