Почетна » КАКО ЈЕ ЗАВРШИЛА ДОНАЦИЈА ЈАПАНА:У Калуђерици имају мамограф, али не врше прегледе

КАКО ЈЕ ЗАВРШИЛА ДОНАЦИЈА ЈАПАНА:У Калуђерици имају мамограф, али не врше прегледе

од admin
0 коментар

Иако су Јапанци даровали мамограф Дому здравља Гроцка у Калуђерици, жене којима је неопходан овај преглед морају у друге домове здравља или на Институт за онкологију.

Читалац Ало! послао нам је фотографије на којима се види обавештење да се пацијенткиње не примају на мамографски преглед.

„Мамограф неће радити до даљег због дигитализације тог апарата“, наведено је у обавештењу за пацијенткиње.

Шта значи ово обавештење и зашто скупи апарат добијен од Јапанаца мора да се „дигитализује“ објаснио нам је др Драгиша Станојевић, директор Дома здравља Гроцка:

– Машина не ради већ осам месеци. Фали му део за дигитализацију који кошта 4.000 евра. Кад будемо прикупили та средства ми ћемо мамограф да поправимо. Не могу да прецизирам када ће то да се деси. Пацијенткиње којима је неопходан тај прегелд шаљемо у друге београдске домове здравља или на Институт за онкологију – навео је др Станојевић за „Ало!“.

На наше питање да ли се обраћао надлежнима за помоћ, др Станојевић каже да јесте.
– Обавестио сам градски Секретријат за здравство и сада чекамо повратну информацију. Мој савет женама је да чим напипају неки чворић у дојци одмах се упуте у Институт за онкологију – објашњава доктор Станојевић.

Р. Б.     Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − eleven =