Почетна » Како су радници потписали да је председник Гроцке опрао фасаду у износу од преко 10 000 евра

Како су радници потписали да је председник Гроцке опрао фасаду у износу од преко 10 000 евра

Знају да су погрешили, али су приморани

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Они који више пута пролазе центром Гроцке, где се налази и зграда ГО Гроцка, готово нису никада приметили да се ова зграда „опрала“. Барем не ове године, а то је и видљиво на самој згради, на којој су видљиви графити или други облици њене чистоће.

Судећи по изводима до којих је дошао Жиг инфо, само за прање зграда ГО Гроцка, од почетка ове 2022. године па до данас, утрошено је чак 1 197 259,20 динара. Дакле, можда зграда и није опрана физички, али новчано јесте. Предузећу „Еуросекјурити д.о.о“ исплаћен је овај износ за посао који никада није обављен.

Према наводима комисије из Гроцке, опрано је чак 5 307 квадрата и то на 11. зграда које припадају ГО Гроцка. Наводна услуга извршена је од петка, 03. јуна, па до уторка 07. јуна 2022 .године машинама које користе топлу воду под притиском уз коришћење хемије која не оштећује фасаду.

А комисија од стране наручилаца, односно ГО Гроцка састављена од оних који имају међу најмањим платама. Да су фасаде опране, потписала је комисија у саставу Миша Будимир, Рака Богдановић и Владан Величковић. Шеф у Управној служби, возач и домар.

Радници: Знамо шта смо потписали, приморани смо

Они који су потписали овај документ, за Жиг ифо готово једногласно кажу да су приморани. Неко од њих, према сопственом признању, има жену и децу, те је због страха од отказа потписао.

-Мени је данас горе него за време Симоновића, каже нам један од њих троје.

Други говори готово идентично. Каже да је председник Гроцке, Драган Пантелић изузетно јак у врху СНС-а и губитак посла није једина страх. Трећи слеже раменима и само говори „морао сам, немојте да пишете о томе јер ме је страх“.

Подсетимо се, радници обезбеђења, курири, и многи други радници који су запослени при ГО Гроцка су заправо радници предузећа „Еуросекјурити“. Од септембра месеца радници који су запослени преко ове Агенције не добијају редовно зараду преко својих рачуна.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар