Почетна » Канцеларија народних посланика у Гроцкој не постоји, шта је разлог?

Канцеларија народних посланика у Гроцкој не постоји, шта је разлог?

од admin
0 коментар
260 Olivera Ognjanovic 150x0

Овакав вид комуникације практикује се још од 2009. године и практично је довољно да у некој општини постоји један народни посланик, те се стиче услов за отварање канцеларије. Са територије ГО Гроцка постоје три народна посланика, међутим канцеларија  није отворена, а не зна се ни да ли ће бити, упркос апелима председника Србије Александра Вучића да овакав вид комуникације са грађанима буде приоритет.

Сва три народна посланика са територије ГО Гроцка су одговорила на питање Жиг инфа да ли би требало да постоје Канцеларије за комуникацију народних посланика са грађанима, док из ове локалне самоуправе остајемо без одговора на исто питање.

260 Olivera Ognjanovic 150x0Оливера Огњановић:  Затражићу отварање канцеларије

-Ја ћу сигурно затражити од ГО Гроцка да се отвори канцеларија за комуникацију са грађанима. Видећемо како ћемо моћи и функционисати, односно у складу са ситуацијом око превенције у борби против ковида. Ја се радујем када будемо почели да радимо са грађанима, а у сваком случају, ми смо увек доступни њима по позиву или по потреби. Сигурна сам да то и моје колеге увек раде. Тренутно ми немамо рад са грађанима из простог разлога, због смањивања контакта, како не би дошло до ширења пандемије, изјавила је за Жиг инфо, народна посланица Оливера Огњановић.

 

223 Terzic Milos 150x0Милош Терзић: Од првог јануара упућујем захтев

-Још нисам упутио никакав захтев ка општини и то је све што могу тренутно да вам кажем. У наредном периоду није искључено да ћу такав захтев упутити, однсоно да остварим то право, уколико га имам. Ако могу да дам неки свој допринос као народни посланик, за општину Гроцка, увек сам ту за грађане. Имамо много материјала пред нама у Скупштини Србије, те сам сада посвећен свему томе. Већ од првог јануара ћу се потрудити да упутим захтев секретиријату Народне Скупштине, како би нам омогућили канцеларију за комуникацију са грађанима. изјавио је за Жиг инфо, народни посланик Милош Терзић

174 Pekarski Goran 150x0

Горан Пекарски: Већ два пута сам упитао за канцеларију

-Ја сам у два наврата, кратко, разговарао са председником ГО Гроцка на ту тему. Тада ми је речено да су канцеларије сасвим нормална ствар и да ће нам то бити омогућено, како би народни посланици имали директан контакт са грађанима. Моје мишљење је да таква канцеларија може да помогне у самом раду наше општине. За сада није дошло до те реализације, а шта ће бити на даље, видећемо, изјавио је за Жиг инфо, народни посланик Горан Пекарски.

 

ГО Гроцка: Ћутање

И док су народни посланици дали  изјаве за Жиг инфо, из ГО Гроцка и даље стиже један те исти одговор за свако питање- ЋУТАЊЕ.

Наиме, Жиг инфо је упутио Инфо служби ГО Гроцка, као и кабинету председника ове општине, иста питања која је поставио и народним посланицима.

pitanjezakancelariju

Међутим, на питања Жиг инфа, одговор из Инфо службе ГО Гроцка није стигао ни након четири дана. 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар