Почетна » Ко је чији у СНС-у Гроцка и хоће ли бити „прочишћавања“ кадрова?

Ко је чији у СНС-у Гроцка и хоће ли бити „прочишћавања“ кадрова?

од admin
0 коментар

 Претходних дана многи прорежимски таблоиди, укључујући Српски телеграф, пишу о променама у редовима напредњака  и то пре свега  „чистку“ кадрова блиских Небојши Стефановићу.  Дневни лист „Данас“ такође наводи да ће „прочишћавање“ напредњачких кадрова биће приметно и „на локалу“, и прогнозира се да ће се то односити пре свега на „неке београдске општине, попут Гроцке, Младеновца, Обреновца, које воде Стефановићеви људи“.

Бивши председник ГО Гроцка, који је првостепено осуђен за паљење куће нашем колеги Милану Јовановићу, био је изузетно близак са министром Стефановићем. За време Симоновићевог мандата, Небојша Стефановић је постао и почасни грађанин Гроцке. Државни секретар МУП-а и садашњи повереник СНС-а за Гроцку, Милосав Миличковић је такође био Стефановићев човек и радо виђен гост у Гроцкој. За време мандата Симоновића у Гроцкој , Миличковић је пазарио плац на Сребрном језеру на такозваном „Грочанском дедињу“. Постоје индиције да је  Симоновић кадрирао и у Грочанској полицији, те је тако на масто начелника дошао Зоран Ђорђевић, који је касније смењен.

Када је министар Стефановић отишао са чела МУП-а, на чије место је дошао Вулин, смењени су многи челни људи у овом Министарству. Дневни лист Данас наводи да се спекулише  да ће у Министарству унутрашњих послова, бити спроведене додатне промене, како би се „демонтирали кадрови из времена министровања Небојше Стефановића“. Према сазнањима Данаса, многи Стефановићу блиски људи већ су „развлашћени“ у протеклих неколико месеци, попут Биљане Поповић Ивковић, бивше државне секретарке у МУП-у. Тврди се да је Поповић Ивковић добила „формалну компензацију“ јер је постала државна секретарка у Министарству грађевине, али да „она нема више малтене никаква овлашћења нити већи утицај у СНС-у, за разлику од времена када је њен политички ментор Стефановић био далеко утицајнији“.

Милосав Миличковић, повереник СНС-а за Гроцку и још пар Општинских одбора у Београду, у првом кругу смена успео је да претекне, односно да задржи своју позицију на место државног секретара у МУП-у. Његово кадрирање странком напредњака у Гроцкој, након смене Симоновића, остало је по истом принципу. Односно, Миличковић се није успео решити Симоновићевих кадрова. Поједини чланови напредњака у Гроцкој почели су и да сумњају у намере да је промена уопште требало доћи, односно да је Миличковић заправо хтео да задржи подобне Симоновићеве људе. 

Једно од нових лица које се нашло на листи СНС-а за изборе прошле године јесте и садашњи председник ГО Гроцка, Драган Пантелић. Из света привреде, Пантелић је одмах закорачио у свет политике. Иначе, Пантелићу је пријатељ угледни напредњак Селаковић за којег се сматра да не припада клану Стефановића.

Закорачивши у свет интрига, Панта (Драган Пантелић, председник Гроцке) је врло брзо „изгубио компас“, те је почео да лута међу клановима. Ако данас питате неког ко прати политичка дешавања у Гроцкој, чији је заправо Пантелић (што се СНС кланова тиче), тешко да ћете добити јасан одговор. Панта као да је покушавао да избалансира између два зараћена клана, да би се након извесног времена и сам нашао у рафалној паљби између две ватре. Како је чија рафална паљба јача, стиче се утисак, да се тако Панта припаја тој групацији.

Постављење Дејана Влашковића за заменика председника ГО Гроцка, може говорити о победи над такозваним Стефановићевим кланом. Наиме, за Влашковића се сматра да је од самог уласка у напредњаке одан председнику Вучићу, а не Стефановићевом клану. Многи сматрају да Влашковић није могао да добије већу функцију у странци у Гроцкој управо због Стефановићевог клана. Како је клан ослабио, односно кренуло се у чистку Стефановићевог кадра, Влашковић је постао заменик председника у Гроцкој. Да ће Влашковић постати заменик, напредњаци у Гроцкој први су чули од повереника СНС-а за Гроцку Милосава Миличковића. Пре тога, како причају  напредњаци у Гроцкој, Влашковић је био „неприхватљив“. Како ствари данас стоје, у Гроцкој влада такозвани Стефановићев клан, чије се „чишћење“ очекује.

Што се тиче могуће смене самог Стефановића са министарске функције, али и са места шефа београдског одбора СНС, напомиње се да он јесте у великој немилости „Вучићевог круга“ у странци, али да га не треба „отписивати будући да је човек који зна много о пословима режима“, наводи дневни лист Данас.

У том контексту, не искључује се могућност да и када би био смењен добије одговарајућу „надокнаду“, односно „учешће у неким бизнисима или неку позицију у државним предузећима“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

13 − 9 =