Почетна » Ко је сипао за „два бурета“ горива картицом ГО Гроцка?

Ко је сипао за „два бурета“ горива картицом ГО Гроцка?

Инсајдерска прича

од Жељко Маторчевић
0 коментар

54. Грочанске свечаности, отворене су јуче. Да би се ова манифестација организовала, претходно се формирао организациони одбор.

Председник организационог одбора овогодишњих свечаности јесте председник Гроцке, Драган Пантелић. Оно што се „разматрало“ претходних дана на организационом одбору је за рубрику „веровали или не“, а да смо правна држава реаговале би и надлежне службе.

Према речима наших извора, уместо да се прича о организацију овогодишњих свечаности, председник Гроцке је повео полемику око потрошње горива, односно утрошка са картице ГО Гроцка која је коришћена у те сврхе. Јер, према речима председника, „нестало је“ количнски око два бурета горива.

Наводно, картица за гориво је коришћена за више службених возила, те се не зна тачно ко је „сипао“ количински за око два бурета горива. Ова радња је откривана тако што је један од службеника отишао да наточи гориво у службено возило, међутим трансакција му је била одбијена јер је лимит прекорачен.

Као и за многе друге ствари, председник Гроцке је обећао да ће се вратити камере и да ће се утврдити ко је сипао ову количину горива. Наравно, казнене поене због тог чина нико и не спомиње. Једино што је наређено јесте да се истог момента службена возила врате на паркинг иза општине и да се користе само за време радног времена. То исто „наређење“ дато је више пута, од како је на власти у Гроцкој садашња гарнитура.

Само неко ко не познаје материју, не може а да се не запита зашто свако службено возило нема сопствену картицу за сипање горива. Тако би се лако утврдила особа која је утрошила два бурета за „сопствене потребе“. Међутим, како је ово општина Гроцка, таква небрига и арчење народног новца је, нажалост, постала свакодневница а таквих примера је на претек. Имали смо случај и да се у  аутомобил Југо наточи 45 литра горива, иако је његов резервоар од 32.

Тако је једно 15 минута састанка организационог одбора за Грочанске свечаности утрошено на тему нестанка горива, што нема никаквих додирних тачака са манифестацијом. Али, ипак је то Гроцка, општина у којој су апсурди на првом месту.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар