Почетна » КО НАДГЛЕДА ПРЕКО КАМЕРА Малверзације око интернета и видео надзора у Гроцкој?

КО НАДГЛЕДА ПРЕКО КАМЕРА Малверзације око интернета и видео надзора у Гроцкој?

од admin
0 коментар
  1. септембра 2014.године на састанку председника општине Стефана Дилберовића и директора предузећа „Гронет“ Владимира Пауновића, постигнут је договор да се у наредном периоду на више фреквентних локација на општини Гроцка постави бесплатан бежични интернет.

У децембру исте године, општина Гроцка започела је акцију увођења видео надзора у свим школама на њеној територији. Како је наводио дневни лист Блиц, Градски секретаријат за образовање финансирао је увођење видео надзора.

У истом дневном листу, председник општине Гроцка је изјавио да се овим поступком постигла апсолутна безбедност деце.

– Финансирањем видео надзора сада се постигла апсолутна безбедност деце која похађају ове школе, а и преветнивно се спречавају инциденти који су на овим местима били учестали – истакао Стефан Дилберовић председник општине Гроцка.

Међутим, у свим изјавама за медије нико од представника општине Гроцка није навео ко је и на који начин добио посао за постављање видео надзора. За бесплатан интернет навођено је само да је посао добијен на „састанку“ председника општине Гроцка и ВЛадимира Пуануовића директора Гронета.

Према наводима наших извора из општине Гроцка постоји изразита сумња да је дошло до малверзација око тендера за уградњу видео надзора у основним школама на Општини, као и око увођења бесплатних интернет зона.

-Градска општина Гроцка је у протеклих годину дана, преко градског секретеријата финансирала уградњу видео надзора у школама у Винчи, Калуђерици, Бегаљици и Умчарима из буџета општине а да притом није расписала ни један тендер. Сазнавши за те послове неколико фирми је конкурисало за те послове али безуспешно (иако су били јефтинији и до сто хиљада динара по тендеру) јер је председник општине дао ексклузивно право на те послове фирми Гронет мултимедија из Гроцке.

Да ту није нешто у реду види се и из тога да иста фирма по читавој општини уз сагласност општине поставља бандере за оптичке каблове без папира чак и на места где бандере неби смеле да буду постављене, речи су наших извора из општине Гроцка.

Приликом истраживања Жиг Инфа, а на основ добијених информација од извора, Гронет односно предузећеБПП инг. доо ,је заиста постављало дрвене бандере на више локација широм општине Гроцка на заиста чудном локацијама. Колико су локације симњиве, можда најбоље доприноси податак да су у Пударцима постављене дрвене бандере колским путем из смера улице 14. Октобра па до Основне школе, до које не постоји асфалтни пут већ су оне постављане поред пољопривредних добара.

Затим, у свим изјавама општинског руководства никада није наведено ко је постављао надзорне камере, као и ко њих контролише.

А ако желите да питате општинску Управу Гроцке, као и предузеће Гронет о видео надзору и о бесплатном интернету, наићећете на ћутање.

Жиг Инфо је, по захтеву за достављање информација о јавног значаја Гронету, као и Управи ГО Гроцка доставио питања на које је тражио одговоре на све нејасноће.

Нажалост и после више од законских 15. дана за одговор, исти није стигао. У Гронету су на самој предаји званичног дописа рекли да су они приватна фирма и да немају потребе да одговоре на овај допис.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × two =