Почетна » КОНСТИТУТИВНА СКУПШТИНА ОДЛОЖЕНА Власт у Гроцкој формира се 3. Јуна?

КОНСТИТУТИВНА СКУПШТИНА ОДЛОЖЕНА Власт у Гроцкој формира се 3. Јуна?

од admin
0 коментар

Према сазнањима Жиг Инфа, синоћ је одржан састанак коалиције окупљене око СНС-а у Гроцкој. којој је председавао Драгољуб Симоновић председник напредњака у овој Градској општини.

Како тврде наши добро обавештени извори, одлучено је да ће Конститутивна седница ГО Гроцка бити одржана 3. Јуна, а не 20. Маја како је првобитно било планирано. Разлог одлагања је тај што се чека формирање владајуће коалиције на републичком нивоу.

Наиме, председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је за лист Данас да му није понуђено место председника Скупштине Србије.

Истовремено, позивајући се на изворе око Српске напредне странке, „Данас“ пише да ће лидер СНС Александар Вучић ипак позвати СПС на разговор о формирању будуће Владе.

 

Како се наводи, Вучић ће звати досадашње партнере упркос унутарстраначком противљењу и изјавама које су се могле чути после избора 24. априла.

 

„Разлог за то је процена да је коалиција са социјалистима потребна због формирања власти у Војводини, у великим градовима или у за СНС важним општинама… У случају да социјалисти не буду у влади, они би могли да ускрате подршку СНС и на другим нивоима власти, могуће и у Београду, чиме би био угрожен пројекат Београд на води, врло важан за власт СНС у престоници“, пише лист.

Управо из тих разлога, Конститутивна седница у Гроцкој биће одложена. Иначе, очекује се да ће Конститутивна седница Републике Србије бити заказана за 28. мај.

Подсетимо се, одмах након одржаних локалних и републичких избора, према незваничним сазнањима Жиг Инфа, из врха напредњака кажу да председник ОО Гроцка неће бити ипак председник Гроцке, иако је носилац листе. Како наводе, Драгољуб Симоновић је много спомињана  личност у негативном контексту последњих година и сматрају да би их такав чин само компромитовао. Како кажу, да Симоновић не буде председник ГО Гроцка, је наредба из врха београдских напредњака.

По истим информацијама, велике шансе за место председника има Ружа Мркић, досадашњи директор Дирекције за изградњу. На место председника Скупштине, уместо Спасоја Живановића наћи ће се Стефан Дилберовић досадашњи председник ГО Гроцка. Преговори су и око броја чланова Већа, као и бројних помоћника. Спекулише се да ће представницима СПС-а бити понућена два члана, као и један помоћник. Такође, листи око ДСС-а ( Патриотски блок) понуђено је једно место члана Већа.

 

Занимљивости

Председник ОО СНС-а у Гроцкој Драгољуб Симоновић је пред почетка седнице поручио одборницима да могу слободно да укључе телефоне и пренесу Жиг Инфу, и овако они све сазнају.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen − one =