Почетна Локалне вестиГроцка ЛИЦЕМЕРСТВО: Како школа у Винчи служи за промоцију, а изградњу далековода нико није спречио (ФОТО И ВИДЕО)

ЛИЦЕМЕРСТВО: Како школа у Винчи служи за промоцију, а изградњу далековода нико није спречио (ФОТО И ВИДЕО)

од admin
0 коментар

У Основној школи „Никола Тесла“, која је највећа школа на Балкану , ове године уписано је 320 ђака првака, што је највише уписаних првака не само у Београду , већ у читавој Србији.

Општински челници Гроцке са задовољством прихватају ту чињеницу, те ова Основна школа све више служи за промоцију страначких лидера. А поводом првог септмбра, односно поласком ђака у нову школску годину, у ОШ Никола Тесла у Винчи организована је приредба добродошлице за ученике првог разреда. Тако су, наводно ,тим поводом школу  посетили Градски менаџер Горан Весић, чланица Градског већа Тања Поповић, председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић и чланови општинског већа Живадин Митрић и Зоран Којић. Поред ових челника, махом представника СНС-а, на свечаном пријему првака гости су били и познати српски спортисти   Немања Недовић и Никола Милутинов, кошаркашки репрезентативци  Србије ,и фудбалери „Црвене звезде” Дамир Кахриман и Луис Ибањез .

Фото; ГО Гроцка

Како је пренела Инфо служба општине Гроцка, председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић поздравио је све присутне и пожелео ученицима срећан полазак у школу. Он је истакао да му је част и задовољство што је председник општине у којој се налази ова школа, шампион по упису првака у Србији, као и  добру сарадњу општине и руководства школе. Нагласио  је да је  за претходних годину дана уведен видео-надзор, постављене су справе за вежбање на отвореном, сређен паркинг простор, а најавио је и нова улагања.

 

ДЕЦА ИЗЛОЖЕНА ОПАСНОСТИ ОД  ДАЛЕКОВОДА

Оно што садашња власт у Гроцкој прећуткује, а што није споменуо ни председник ГО Гроцка Стефан Дилберовић , јесте да су  недавно тик уз школско двориште ОШ Никола Тесла у Винчи подигнути далеководи од 400 кV. Грађани овог дела општине Гроцка, данима су протестовали због изградње ове трасе далековода, али узалуд. Тада их нико од општинских челника Гроцке није посетио, нити им је одговарао на питање. Грађани су, после више неодговарања надлежни, решили да протест радикализају, те су блокирали пут на уласку у винчанску депонију. За тих пет дана блокаде, називани су свакаквим именим и стављан им је епитет да због њих прети зараза по Београду, јер нема где да се одложи смеће. Након вишедневних протеста, полиција их је насилно уклонила са блокада. Од представника општине Гроцка, нико није реаговао.

Узнемирујући видео!

Дана 12.05.2014. полиција је прекинула миран протест грађана Винче и ђубре је прошло. Голоруки грађани, жене и деца супротставили су се кордону полиције са молбом да их неко чује од надлежних, да им неко објасни зашто ће изнад њихове школе од 2500. ђака и њихових кућа проћи далековод изузетно високог нивоа штетног зрачења, зашто ин нико о томе није обавестио кад су насељавали ово подручје, легализовали куће, плаћали порезе и планирали будућност са децом…Нико им се није обратио. Нико од новинара није био присутан да забележи ово дешавање. Цензурисани извештаји јавност су већданима обавештавали само о шачици људи која држи Београд таоцима…а заправо су жртве управо Београдска деца Винче и Радмиловца.

 

Тако да данас имамо ситуацију да око хиљаду малишана предшколског и млађег узраста обданишта „Лане“ нису заобиђени тако да ће и они ускоро моћи да открију чари игре у близини високог напона. Једини проблем је што, ако буду постављене жице, такав ниво електромагнетних зрачења по неким научним студијама може да изазове гомилу болести и поремећаја као што су леукемија код деце, малигна обољења, побачаји код жена, али и промене на генетском материјалу…

 

Грађани су се организовали, стигли су и до Стразбура, а што се односа надлежних према њима тиче, и стари и нови, су у фазону Шурде: „А и то ме заболе!“

 

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар