Почетна » ЛУДИЛО СЕ ПОКРЕЋЕ Италијани дали одрешене руке Борку Балију СНС кадру да руководи „Еко Гроцком“!

ЛУДИЛО СЕ ПОКРЕЋЕ Италијани дали одрешене руке Борку Балију СНС кадру да руководи „Еко Гроцком“!

од admin
0 коментар

ГО Гроцка од почетка рада „Еко Гроцке“, од 1. новембра 2015. године, по потписанмом уговору била је у обавези да обезбеди раднике у новом предузећу, док је већински власник „Магип“ обезбеђивао све остало што је потребно за функционисање.

За директора „Еко Гроцке“, општина поставља Борка Балија. Борко Бали је бивши директор ЈКП „Грочански комуналац“. Оно што се зна о њему, пре руковођења „Грочанским комуналцем“, је да је обављао послове као помоћник генералног директора за набавке и стоваришне послове у Железницама Србије за време Драгољуба Симоновића (бахатог директора Железница Србије, смењен од стране Александра Вучића и тренутног председника СНС-а у Гроцкој). За време управљана „Грочанским комуналцем“ радницима у овом предузећу почињу да касне исплате. Радници су због тога штрајковали у више наврата.

Прво јавно-приватно партнерство у Гроцкој, прва три месеца од почетка рада даје слабе резултате. Из ГО Гроцка, за такве резултате окривили су страног партнера, иако су они ти који су заправо бирали радну снагу.

Након три месеца рада, тачније од почетка 2016. године, рад „Еко Гроцке“ постаје доста бољи и приметно је било одношење смећа широм Гроцке. За такво испуњење радног плана, већински-страни партнер „Магип“ повукао је пар потеза који су се односили на реорганизацију кадрова.

Међутим, убрзо се руководиоци, партијски људи СНС-а, побуњују и изазивају штрајк у предузећу „Еко Гроцка“.

Обустава рада, руководство „Магипа“  приморава на правне кораке који су се односили на кривичне пријаве против појединаца, за које се сумњало да су прекршили више Закона. Ти правни кораци су били кратког даха, јер само руководство „Магипа“ није знало да одржи континуитет својих корака.

Данас је све резултирало да су из „Магипа“ отишли сви квалитетни кадрови, које ово предузеће није испоштовало, а директору „Еко Гроцке“ Борку Балију,Италијани су дали одрешене руке у пословању.

Одмах се кренуло у давање отказа и то према оним радницима  који нису хтели да подрже „штрајк“. Такође, примењују се исте радне методе које су већ дале проверене резултате у уништавању више јавних предузећа на територији Гроцке.

Камиони су све више оштећени, а  смеће се превози ван икаквих прописа.

13324027_1012379678847465_1185243978_o

Према сазнањима Жиг Инфа, очекује се да ће предузеће врло брзо се преселити у зграду где је некада пословала ЈКП „Гроцка“ у Гроцкој. Док се пресељење не изврши, отвараће се канцеларије „Еко Гроцке“ у више места. Проверен метод  за запошљавање радника, који ничему неће допринети, осим већем трошку предузећу које је већ у озбиљном финансијском издисају.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 × one =