Почетна » МАЛО ИМ СКОРО ТРИ МИЛИОНА Канцеларија за младе Гроцка жалила се на буџет

МАЛО ИМ СКОРО ТРИ МИЛИОНА Канцеларија за младе Гроцка жалила се на буџет

од admin
0 коментар

Према извештају ДРИ (ДРЖАВНЕ РЕВИЗОРСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ), у току 2014-те године издвојена су средства у износу од 2 7180 000 (два милиона седамсто осамнаест хиљада) динара за чланове Канцеларије за младе Градске општине Гроцка.

С друге стране, на првој седници Савета за младе Градске општине Гроцка одржане 9. октобра 2014 године, Чланови савета су констатовали да су имали недовољна буџетска средства.
Тог дана првој седници Савета за младе Градске општине Гроцка присуствовали су следећи чланови:

Јована Начић, Мирјана Бјелић, Данијела Јанићијевић, Драган Гојковић, Влада Трајковић и Алекса Живановић.

Приликом прве тачке, „Усвајање извештаја о раду Канцеларије за младе за период од септембра 2013. до септембра 2014. године“, изјављено је следеће:

– Чланови Савета су констатовали да је упркос недовољним буџетским средствима, Канцеларија имала разнолике активности и покрила доста области своје надлежности у предходних годину дана али је приметан недостатак Савета у том периоду. Позитивно је оцењена сарадња Канцеларије са омладинским удружењима и појединцима а Координатор Канцеларије, Стефан Милојевић указао је на системско неповерење омладине у искрено функционисање институција као примарни разлог због којег се млади не обраћају масовније Канцеларији за помоћ и сарадњу и да ће поверење морати да се стиче јако дуго и постепено а Канцеларија се труди да свима изађе у сусрет и за сада је позитивна сарадња остварена у преко 90% случајева…

Међутим по извештају ДРИ-а, Канцеларија за младе Градске општине Гроцка у 2014. години добила је скоро три милиона динара. Мада, по истом извештају, није утврђено по којој основи је дато Канцеларији оволики новац и где је он утрошен.

„Извештај о раду Канцеларије за младе који је поднет не садржи датум подношења и састављања, као ни потписе координатора и сарадника Канцеларије за младе, нити лица која су контролисала рад Канцеларије за младе, а такође извештај није оверен, односно расходи су извршени на основу рачуноводствене исправе која не садржи све податке потребне за књижење у пословним књигама“, утврдио је ДРИ.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

sixteen + 10 =