Почетна » МАНАСТИР РАЈИНОВАЦ Одржана Божићна литургија

МАНАСТИР РАЈИНОВАЦ Одржана Божићна литургија

од admin
0 коментар

У манастиру Рајиновац у Бегаљици, у поноћ је одржана Божићна литургија. Овај догађај уживо је преносила тв Пинк.

Грађевина занимљиве архитектуре, манастир Рајиновац је надалеко чувен и по икони Богородице Рајиновачке, која помаже многима који не могу да имају потомтсво. А Господ је овој Светињи подарио и извор чудотворне воде, за коју се верује да помаже код многих обољења. Познато је да се ова Светиња први пут помиње 1528. године у једном турском попису, али под другим називом и то као манастир Рајко. До данас није откривено ко је тај Рајко по коме је манастир назван, мада се могу чути претпоставке да је реч о ктитору манастира, али тај податак до данас званична историја није потврдила.

Поноћној литургији Светог Јована Златоустог у манастиру Рајиновац, коју је служио духовник манастира Рајиновац архимандрит Стефан Шарић, присуствовао је већи број грађана као и руководствa ГО Гроцка.

Литургији је присуствовала и позната фолк певачица Светлана Цеца Ражнатовић, која често долази у манастир Рајиновац. Иначе, духовник манастира Рајиновац архимандрит Стефан Шарић, је духовник Светлане Ражнатовић и целе њене породице.

Пред сваки велики празник, Цеца посети овај манастир, где је као и сви, једнака пред богом.

„Ја се прва не постављам на начин да сам изнад осталих људи. Понашам се као и сви. Увек сам била приступачна људима, никада нисам патила од неких висина, јер гордост је најгора могућа особина“, изјављивала је Цеца за медије.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић, фото: принтскрин тв Пинк

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар