Почетна » МАСОНСКИ ЖИГ НА ЧЕСНИЦИ Да ли у Гроцкој постоје владари из сенке?

МАСОНСКИ ЖИГ НА ЧЕСНИЦИ Да ли у Гроцкој постоје владари из сенке?

од admin
0 коментар

Угломер и шестар-Симболи имају изузетан значај у масонским ложама код „Слободних зидара“.

За масоне су ови симболи од изузетног значаја. Они произлазе из радног алата који је вековима, чак и миленијумима, коришћен од стране оперативних зидара, а чију симболику је касније прихватило и развијало спекулативно Слободно зидарство.

У Србији нагло расте интересовање грађана за масонерију, нарочито код нижих слојева друштва, који у 76 одсто случајева имају поверење у Братство слободних зидара. Масонима не верују и сматрају их опасним виши слојеви српског друштва – 61 одсто њих не подржава активности слободних зидара. Оваква подељеност у ставовима према масонима људи у Србији извор је заблуда, осуда или подршке српским масонима – један је од закључака до којег су дошли аналитичари ЦеСИД-а када су анкетирали 5.000 наших грађана. Српски масони данас држе 17 позиција у Влади Србије, било као министри, било као државни секретари или службеници.

Министарка Зорана Михајловић само је поборник масонерије, али је члан једне надмасонске организације. И поред тако високих позиција у српској власти, масони из Регуларне велике ложе Србије тврде да они нису освојили Србију и да не владају њоме, како то неки мисле.

И док у општини Гроцка постоји један сасвим прозаичан и , како се више пута спомиње у разним медијима, бахати СНС-овац, господин (то му је функција на званичном сајту ГО Гроцка) Драгољуб Симоновић ,тако можда постоје још неки „владари у сенци“ ове општине.. Знакови су можда неко мерило свеопште лоше ситуације у Гроцкој. ..

Један знак масона нашао се  на божићној чесници у Гроцкој (насловна фотографија). Можда, лоше за народ, добро за њих.. Дајте мрвице и оперите грехе.. И по неки дукат. Ако се нађе.

Дејан Јовановић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

fifteen − one =