Почетна » МОША! Коначно отворена обновљена школа у Бегаљици, председник Вучић није дошао

МОША! Коначно отворена обновљена школа у Бегаљици, председник Вучић није дошао

од admin
0 коментар

Иако је претходно најављено од стране Инфо службе Гроцка да ће отварању обновљене школе у Бегаљици, присуствовати и председник Србије Александар Вучић, то се није догодило.

Због претходно најављеног доласка председника Србије на ово „свечано отварање“, организован је превоз са више аутобуса како би дочек за председника био што масовнији.  Ипак масовност није била у толиком броју, ако упоредимо  званичне податке ГО Гроцка, када је одржан концерт Аце Лукаса који је, према њима, посетило 15 000 људи. Разлог отказивања доласка председника Вучића из Инфо службе ГО Гроцка није образложен.

Подсетимо се,  школа у Бегаљици је у априлу прошле године изгорела у пожару, па су ученици ове школе,  у претходном периоду, наставу похађали у школи „Илија Гарашанин“, а у њену обнову уложено је 67 милиона динара, које је издвојила владина Канцеларија за јавна улагања. Више пута је спомињан завршетак радова на овој школи, последњи рок који је дат јесте почетак октобра 2017. године.

Осим изостанка председника Вучића, свечаном отварању школе присуствовали су министар просвете Младен Шарчевић,  градоначелник Београда Синиша Мали, председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић, секретар Секретаријата за дечију заштиту и образовање Славко Гак и заменик председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој Народне скупштине РС Љубиша Стојмировић.

Након што се међу посетиоцима прочуло да председник Србије ипак не присуствује, многи од њих су напустили овај скуп.

Обраћајући се присутнима , министар Шарчевић рекао је да је ове године око четири милијарде динара уложено у обнову 390 школа које , како је рекао, сада изгледају као и школа у Бегаљици, као потпуно нове а не реконструисане.

Градоначелник Београда Синиша мали рекао је да је школа у Бегаљици сада једна од три најлепше школе у Београда и да је испуњено дато обећање о обнови школе.

Он је најавио да ће до краја овог месеца бити завршен пројекат за изградњу нове школе у Лештанима, а чија би изградња требало да почне у наредних неколико месеци.

Присутнима се обратила и директорка Основне школе „Иво Лола Рибар“ , Драгана Пешић, која је овом приликом изразила велику захвалност свима који су допринели да бегаљичка деца добију најбоље услове за похађање основог образовања.

Инaче, школа је потпуно обновљена и добила је савремену опрему, а по први пут од изградње школе, ђаци ће имати и малу фискултрну салу.

Општина Гроцка издвојила је средства за уређење дворишта, ограде, спортских терена, помоћне зграде…

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар