Почетна » На „Дан Дунава“, Еко Гроцка чистила приобаље

На „Дан Дунава“, Еко Гроцка чистила приобаље

Чишћење кеја

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Дан Дунава је међународни дан реке Дунав који се обележава 29. јуна у земљама широм Европе. Међународна комисија за заштиту реке Дунав први пут га је прославила 2004. године, на дан десете годишњице од потписивања Међународне конвенције о заштити Дунава, 29. јуна 1994. године у Софији.

Дан Дунава се обележава у целом сливу Дунава, а сама прослава одаје почаст важној улози коју Дунав и његове притоке играју у животу људи: обезбеђење воде за пиће, рекреацију, индустрију, пољопривреду, рибарство, пловидбу и др. Дан Дунава је интегрални део сарадње подунавских земаља и прославља се како би се подигла свест за очување реке код што већег броја појединаца и како би се апеловало на рационалну употребу водних ресурса.

Према речима комисије, Дан Дунава истиче зашто је важно пазити на реке у сливу Дунава, (прослављајући успехе) показује шта се може постићи, гледа у будућност и суочава се са предстојећим изазовима и мобилише људе да предузимају акције везане за Дунав.

Поводом Међународног Дана реке Дунав радници који раде у управној згради и руководство предузећа „Еко Гроцка“ изашли су данас у 11:00 часова на приобаље реке Дунав у Гроцкој и узели активно учешће у чишћењу и прикупљању рециклажног отпада поводом овог празника.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

19 − seventeen =