Почетна » На седници о буџету, председник Гроцке вређао одборницу (ФОТО И ВИДЕО)

На седници о буџету, председник Гроцке вређао одборницу (ФОТО И ВИДЕО)

Извештај са 17. седнице ГО Гроцка

од Жиг Инфо
0 коментар

Драган Пантелић, председник ГО Гроцка, на данашњој седници Скупштине извређао је и оптужио да је „лажљивица“, одборницу Српске странке Заветници, Бојану Букумировић. И то све због чињенице да СНС и СПС нису гласали на седници Скупштине града Београда за амандман у којем је затражено проширење Смедеревског пута на четири траке у ГО Гроцка.

Наиме, након што је начелница Финансија, Драгослава Митровић, образложила буџет за 2023. годину, за реч се јавила одборница Букумировић која је, између осталога, споменула да на претходној градској Скупштини одборници СНС-а и СПС-а нису гласали за амандман да се из буџета града Београда за следећу годину издвоји новац за проширење Смедеревског пута у делу кроз ГО Гроцка. Такође, Букумировићка је навела да се срамно мало издваја за знање деце и омладине, док се за „флору и фауну“ одваја више новца, као да је Гроцка позната по неким заштићеним животињама.

Говор одборнице Заветника, изиритирао је председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, који јој је упутио увреде, у којима је изјавио и да је Букумировићка „лажљивица“ и да злоупотребљава Скупштинску говорницу.

Да одговори одборници Заветника, покушао је и Др Ђорђе Станојевић, председник ОО СПС-а Гроцка и градски одборник, који је изјавио да се не сећа да је било икаквог поднетог амандмана, и да се он свакодневно залаже за проширење „смедеревца“.

Након што су Пантелић и Станојевић одговорили одборници Букумировић, она им је поделила документ амандмана против којег су гласали њихови одборници, а који је потврдио њену изговорену реч. Председник Гроцке је затим немушто почео да се извињава одборници Букумировић, док је Др Ђорђе Станојевић рекао да се сада сећа амандмана, али да њега није поднео нико од Заветника, као и да нису гласали за њега јер се у њему спомиње да се „узме од друге општине и додели Гроцкој“.

Затим се за реч јавио одборник Блажо Стојановић који је рекао да одборници владајуће странке треба више да се труде, како би Гроцка добила више средстава и да њега баш брига да ли то значи да ће се због тога одузети нека средства некој другој општини, јер он се цео живот бори исључиво за општину.

Телефони кључни чиниоци Скупштине

Данашњу тросатну седницу, осим пар учесника дискусије, обележили су „телефони“. Наиме, иако кључна седница на којој се расправља о расподели новца свих грађана за следећу годину, 80 посто одборника и чланова Већа константно гледа у своје телефоне, прелиставајућу претежно друштвене мреже . Има оних, међу којима је и председник ГО Гроцка, који се јављају и на телефонске позиве, без обзира што је за Скупштинском говорницом излагање.

 

Детаљнији извештај са данашње седнице СГО Гроцка у видео прилогу:

ЕЖИ

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар