Почетна » На Смедеревцу колоне возила километарске, колапс и на алтернативним правцима

На Смедеревцу колоне возила километарске, колапс и на алтернативним правцима

Према Калуђерици стање је неиздрживо

од Други Пишу
0 коментар

Смедеревски пут иначе недовољног капацитета и закрчен саобраћајем додатно је оптерећен радовима који се изводе на неколико позиција, а саобраћај функционише једном траком уз наиземнично пропуштање саобраћаја семафорима.

Саобраћај густ и отежан

Радови се изводе од скретања за Калуђерицу према граду, а тренутно су машине на позицијама код Пиранделове улице. Колоне су километарске у оба правца, а саобраћај је се готово не одвија, односно тотално је закрчење.

Возачи покушавају да пронађу алтернативе којих нема много.

Алтернативни пут преко Миријева улицом Нине Кирсанове не помаже много јер је раскрсница према Миријеву у зони тренутних радова. Алтернативе преко Калуђерице су паралелном Синђелићевом улицом или преко Кленка улицом Народног фронта.

Становници Винче, Болеча, Ритопека и Лештана опредељују се за Кружни пут, међутим и ту их чекају радови у зони петље Бубањ поток.

Јавни превоз преусмерен

Ситуација у јавном превозу је такође погоршана. Време путовања ка грочанским насељима је драстично продужено јер градске линије које саобраћају Смедеревских путем немају алтернативне саобраћајнице, док су „Ластине“ приградске линије преусмерене преко Кружног пута.

У питању су радови на топловоду од спалионице у Винчи до топлане на Коњарнику. Како би радови били што пре завршени радници раде у три смене, 24 сата и очекује се да буду готови за две недеље.

Обнова Смедервског пута од јуна

Смедеревски пут, једини је улаз у град за преко 50.000 становника и закрчен је и у нормалним околностима, а након ових радова, и према најавама градског менаџера Мирослава Чучковића, од лета град креће у реконструкцију ове виталне саобраћајнице којом ће се након завшетка решити добар део саобраћајних гужви.

Обнова овог дотрајалог пута ће бити у фазама, а мајстори долазе тек када буде услова да саобраћај са Смедеревског пута буде преусмерен на обилазницу код Бубањ Потока и ауто-пут, до центра града.

 

Кристина Радосављевић, Блиц

Фото: Стефан Милојевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар