Почетна Локалне вестиГроцка НА ШТА ОВО ЛИЧИ? У Грочанској чаршији „Море Марко не ори друмове“ (Фото и видео)

НА ШТА ОВО ЛИЧИ? У Грочанској чаршији „Море Марко не ори друмове“ (Фото и видео)

од admin
0 коментар

Недавно реновирана Грочанска чаршија ових дана постала је као стих српске песме „Море Марко не ори друмове“.
Наиме, гасификација Гроцке која је требала бити завршена још пре четири године, а чији је један од потписника и садашњи председник Гроцке, Драгољуб Симоновић, ових дана ужурбано се завршава. Како су јавили из Инфо службе ГО Гроцка, недељно се на подручју ове општине ради чак 13.километра мреже. Међутим, Грочанска чаршија која је дугачка пар стотина метара, из дана у дан је све више прокопана.

Садашња власт у Гроцкој, реконструкцију ове улице, промовисала је на разне и изузетно агресивне начине. Реконструкција Грочанске чаршије представљана је као једна велика инвестиција.
И успешност владавине напредњака
Данас овај део Гроцке изгледа као ругло због постављења цеви за гасификацију. Коцка од калдрме је на више места уклоњена, градилиште слабо обезбеђено а широм Гроцке чести су и кварови настали због постављања цеви.

Тако врло често, примера ради, приликом прокопавања се деси да радници оштете водоводне и друге цеви, те поједина насеља остану без водоснабдевања
.
Мештани су највише забринути да ли ће извођач радова вратити све у првобитно стање.
Раније се дешавало да извођач или подизвођачи не врате улицу у првобитно стање. Тако су многа домаћинства испред својих капија имали кратере или јаркове. Тек након тужби инспекцијама, извођач је реаговао. Међутим, с обзиром да се касније кренули у враћање, није успевано да се све врати у првобитно стање
.
Многи Грочани имају бојазан да ће, иако се све врати у нормалу, после извесног времена калдрма лећи, односно створиће се удубљења на местима где су постављене цеви.

Погледајте како је јуче изгледала Чаршија :

Жељко Маторчевић, Фото и видео : Ненад Панић

Можда ти се свиди

Оставите коментар