Почетна » „Надгледање“ у основним школама широм ГО Гроцка за милионске износе

„Надгледање“ у основним школама широм ГО Гроцка за милионске износе

од admin
0 коментар
DUGME DONIRAJ LINK

Према ранијим истраживањима Жиг инфа, Александар Рајковић је са ГО Гроцка потписао минимум три уговора, укупне вредности од 1 800 000 (милион и осамсто хиљада) динара у времену док је на место председника ГО Гроцка била Живадинка Аврамовић књиговођа Симоновићевих фирми.. Два од три уговора су потписана након одржаних локалних избора прошле године.

У УГОВОРИМА ВИШЕ-ОВДЕ

Осим потписаних уговора са ГО Гроцка, Александар Рајковић је имао потписане уговоре и са основним школама на подручју ГО Гроцка за услуге видео надзора. 

Само са основном школом „Илија Гарашанин“ имао је једногодишњи уговор за „одржавање видео надзора“ у износу од 369 360,00 динара са ПДВ-ом

УГОВОР СА ОШ ИЛИЈА ГАРАШАНИН – ОВДЕ

За 2020. годину, према званичним подацима до којих је дошао Жиг инфо, утрошени износ средстава намењених текућем одржавању основних школа за трошкове одржавања интернета и видео надзора износио је 38 790 507,01 (тридесет осам милиона седамсто деведесет хиљада петсто седам) динара. Док је за 2021. годину, планирани износ за ова „одржавања“ у износу од 29 390 000,42 динара. Ови износи се односе на 7 основних школа које се налазе на подручју ГО Гроцка.

DUGME DONIRAJ LINK

До почетка јесени прошле године, видео надзор у бар три oсновне школе (Алекса Шантић, Милоје Васић, Илија Гарашанин) одржавао је садашњи Већник Александар Рајковић, односно „радња за рачунарско програмирање Virtual Technology Гроцка“. У све ове три наведене школе (изабране насумичним истраживањем Жиг инфа), уговор са ПР Рајковићем прекинут је непосредно пред или после избора на место Већника ГО Гроцка задуженог за просвету. Интересантно је да, бар за ове три школе, Рајковићеве послове преузима исто правно лице. У питању је предузетник Ненад Губеринић, односно радња за рачунарско програмирање „Телекомп“ из улице Драгослава Срејовића 42/8 (Звездара-Миријево).

Случај Александра Рајковића, Већника којег председник ГО Гроцка, Драган Пантелић воли као сина, врло је занимљив са аспекта гледишта зашто се један предузетник, који је имао већа примања него данас када је на општинској плати, определи да свој приватни посао запостави и да буде на буџету свих грађана.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Архива/2014

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар