Почетна » НАПРЕДНИ КАДАР У ГРОЦКОЈ Основали ЈП и довели га у блокаду

НАПРЕДНИ КАДАР У ГРОЦКОЈ Основали ЈП и довели га у блокаду

од admin
0 коментар

ЈКП „Грочански Комуналац“ из Гроцке већ четврти дан је у блокади, по сазнањима Жиг Инфа због пуштене менице за резервне делове у износу од 3. Милиона динара.

Ово грочанско комунално предузеће основано је почетком прошле године  од стране актуелне власти, на челу са СНС-ом. Изговори за оснивање овог предузећа, од стране напредњака, биле су да је то једини начин да се услуге комуналних  делатности побољшају и да ће се једино тако ЈКП „Гроцка“ извући из нагомиланих дугова насталих од претходника.

Према званичним подацима Народне Банке Србије, ЈКП „Грочански Комуналац“ је већ четврти дан у блокади, међутим износ дуговања није наведен. Интересантно је да је, према сазнањима Жиг Инфа, ово предузеће у блокади рачуна због пуштања менице предузећа које се бави продајом  резервних делова, а да комуналац и нема свој возни парк и машине. Наиме, Комуналац је свој возни парк позајмљивао од ЈКП „Гроцка“. На седницама СГО Гроцка, опозиција је затражила податке о плаћању тог „рентирања“ возила од стране Комуналца према ЈКП-у, јер су дошли до података да се те услуге уопште не плаћају, међутим до званичних података никада нису стигли, осим убеђивања, од стране актуелне власти,  да се наплата врши.

Смењен директор Комуналца због фотографија

Крајем маја 2015. године директор Грочанског Комуналца, Миленко Буквић је смењен јер се у јавности појавила фотографија са свадбе на којој је позирао са два пиштоља. Буквић је невешто тврдио да је то обичај српских кумова и да су пиштољи били пластични. Међутим због превеликог медијског притиска, Буквић је смењен а председник ГО Гроцка, Стефан Дилберовић, је изјавио да је смена Буквића прави пример како се СНС обрачунава са онима који не раде свој посао и да то заправо доказује како они нису као претходници. Међутим, уместо Буквића на место директора Комуналца је требао бити постављен  бивши директор Унутрашње контроле Железница Србије Владимир Теофиловић!

  

Владимир Теофиловић је  доста пута био занимљив разним медијима због свог рада и позиције које је стицао на доста брз начин чак и за овдашње прилике у нашој држави. Осим муњевитог успона бившег гипсара (медицински техничар), који је од приправника за само два месеца стигао до директорског места, за Теофиловића се везује још један преседан. Он је уместо папирних легитимација, које су одувек носили инспектори Унутрашње контроле (УК) „Железница“, чији је посао да контролишу законитост трошења новца и ресурса предузећа, од јуна 2014. године увео значке попут полицијских. Свака значка је имала број. Теофиловић је миљеник Драгољуба Симоновића, бившег бахатог директора Железница и председника ОО СНС-а Гроцка.

Међутим, да не би поново дошло до медијских натписа, грочанска власт поставља Борка Балија на место в.д директора ЈКП „Грочански Комуналац“. 

Бали је такође радио у Железницама Србије,  није са подрушја општине Гроцка, а оно што се зна о њему да је обављао послове као помоћник генералног директора за набавке и стоваришне послове у Железницама Србије за време Драгољуба Симоновића.

Иако је званично Бали на месту в.д Комуналца, Владимир Теофиловић је ипак тај који је главни у овом предузећу. Према информацијама Жиг Инфа, Теофиловић је тај који одлучује о свему а не Бали.

Из Грочанског Комуналца нам нису доставили тражене податке о броју запослених и на којем су месту запослени, али сазнајемо да је Теофиловић ипак на платном списку овог предузећа и то као помоћник директора.

За Жиг Инфо

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen − 19 =