Почетна » НАПРЕДНИМ ПУТЕМ: Да ли ће водовод у Гроцкој добити „конобара“ за директора?

НАПРЕДНИМ ПУТЕМ: Да ли ће водовод у Гроцкој добити „конобара“ за директора?

од admin
0 коментар
llllllllllllllllllllllllll

 Како се наводи у конкурсној документацији, уз пријаву са биографијом кандидат подноси:

1. доказ да има општу здравствену способност;
2. диплома о стеченом високом образовању;
3. исправе којима се доказује радно искуство (потврде или други акти којима се доказује најмање 5 година радног искуства на пословима на којима се захтева високо образовање);
4. исправе којима се доказује радно искуство на пословима који су повезани са пословањем јавног предузећа (потврде или други акти којима се доказује да лице има најмање 3 година радног искуства на пословима који су повезани са пословима предузећа);
5. исправе којима се доказује радно искуство у организовању рада и вођењу послова;
6. изјава дата под кривичном и материјалном подговорношћу да није члан органа политичке странке односно да му је одређено мировање у вршењу функције у органу политичке странке;
7. уверење надлежног органа да да лице није осуђивано на казну затвора од најмање шест месеци;
8. уверење надлежног органа да му нису изречене мере безбедности у складу са
законом којим се уређују кривична дела и то: – обавезно психијатријско лечење
и чување у здравственој установи; – обавезно психијатријско лечење на
слободи; обавезно лечење наркомана; – обавезно лечење алкохоличара; –
забрана вршења позива, делатности и дужности.

Према сазнањима Жиг инфа, за овај конкурс пријавило се више кандидата а међу њима и једно познато лице из времена „јуришника“ Драгољуба Симоновића бившег председника ГО Гроцка и ОО СНС-а којем се суди као главном осумњиченом за паљење куће новинара нашег портала, Милана Јовановића. Реч је о „конобару“ Мирку Добријевићу.

 

КО ЈЕ ДОБРИЈЕВИЋ?

 

Мирко Добријевић, по занимању конобар,  доласком напредњака на власт у Гроцкој постаје директор ЈКП – Гроцка. Прво што је урадио његовим постављењем јесте утрка да преузме службени ауто овог предузећа. Наиме, на седници СГО Гроцка на којем је Добријевић именован за новог директора ЈКП-а Гроцка, допутовао је аутобусом, Након што је одржана седница на којој је постављен на место директора, одмах је отрчао до ЈКП-а и узео службени аутомобил како би се кући вратио и похвалио својим суграђанима.

Познат је по многим аферама. Радници су штрајковали глађу под његовим директовањем, избачени са посла неподобни док је у радни однос примио и око сто нових радника на уговору о делу, његових пријатеља напредњака што је на крају резултирало да ЈКП Гроцка оде у стечај.

Ипак, Добријевић се не задржава дуго на месту директора ЈКП-а Гроцка јер га смењују у новембру 2012. године, међутим он прелази у Железницу Србије где га запошљава лично Драгољуб Симоновић .

Да су највећи изгледи, без обзира на приказану биографију, да Мирко Добријевић буде изабран на место директора ЈП“Водовод и канализација“ Гроцка говори наше истраживање које смо спровели у претходном периоду.

Наиме, према речима наших саговорника из реда напредњака, на сваку конкурсну комисију се врши притисак од стране претежно координатора који су дојучерашњи блиски сарадници Драгољуба Симоновића.

-Ко год да преда, слабе су шансе да било ко прође осим Добријевића. Координатори СНС-а једноставно кажу да ће директора изабрати актуелни повереник СНС-а Милосав Миличковић, односно да се он одлучио за Мирка Добријевића. Колико се заиста „Миличко“ заложио за Добријевића не знам, али једноставно са тим изговором функционише сва додела радних места као и новац из буџета у Гроцкој, каже наш извор.

Што се тиче мештана ГО Гроцка, судећи по претходним коментарима на друштвеним мрежама, ситуација у Гроцкој је и даље иста као и раније- врше се само рокаде и најбоље пролазе они који имају биографије баш као што је има Добријевић.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар