Почетна » Напредњаци „окречили Ђиласову амбуланту“ Дома здравља у Калуђерици

Напредњаци „окречили Ђиласову амбуланту“ Дома здравља у Калуђерици

На свечано отварање им нико није дошао

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Више од две године је требало да се реновира просторија Хитне помоћи, ДЗ Гроцка у Калуђерици. Грочански напредњаци су и ово реновирање  такозваног „Ђиласовог“ Дома здравља „свечано отворили“, по систему ако је другог срамота-нас није.

Ова вест није сатира, али је тешко поверовати да је истинита. Испреплетена је маштовитошћу канцеларије у којој се осмишљају овакве идеје. Идеје које, вероватно, не разумеју ни сами учесници. Оне су толико понизне, понизније и од понашања новог повереника Чупковића према појединим локалним функционерима.

Да би разумели патетику, морамо кренути од саме изградње ове амбуланте у Калуђерици.

Нови Дом здравља у Калуђерици свечано је отворен половином фебруара 2011. године. Објекат ове здравствене установе, површине 2.180 квадрата, подигнут је за непуне две године, а инвестиција је била вредна 250 милиона динара. Дакле, за непуне две године изграђен је Дом здравља у Калуђерици.

Градоначелник Драган Ђилас, председник Скупштине града Александар Антић и градски секретар за здравство др Зоран Благојевић, у друштву домаћина Милана Јанковића, председника општине Гроцка, као и председника Скупштине ГО Гроцка, Горана Пекарског обишли су тада новоизграђени огранак ДЗ „Миливоје Стојковић“ у Калуђерици. Страначки гледано, коалиција Демократске странке и Социјалистичке партије Србије је свечано отворила овај Дом здравља. Због тога је ова Здравствена амбуланта у Калуђерици код мештана етикетирана као „Ђиласов“ Дом здравља.

У мају 2020. године, долази до пожара у једном делу амбуланте у Калуђерици. Тачније, 29. маја 2020. године пожар је избио у једној од просторија где се налази Хитна помоћ . Зграда је  тада евакуисана, на срећу није било повређених , начињена је мања материјална штета. На терен су врло брзо изашла три ватрогасна возила . Сумњало се да је узрок пожара боца са кисеоником.

Више од две године након пожара било је потребно да се ова просторија реновира, да би се данас коначно пустила у рад.  Од јутрос, Хитна помоћ која је била измештена у Винчу поново се налази у Здравственој станици у Калуђерици. Према сазнањима Жиг инфа, ова просторија је реновирана новцем од осигурања које има ДЗ Гроцка.

У недостатку финансија и инвестиција, локална власт у Гроцкој хтела је да реновирану просторију и пресељење Хитне помоћи „свечано отвори“. Том приликом, према сазнањима Жиг инфа, позвали су и поједине градске функционере да увеличају овај догађај. Међутим, како ниједном градском функционеру није било јасно шта хоће локалци из Гроцке, од званичног отварања се одустало, али од страначког није.

Наиме, изгледа да је Српска напредна странка у Гроцкој осмислила идеју да се приликом пресељења Хитне помоћи у Калуђерицу, „случајно“ ту појави. Успутно ће да „прикрију“ рад јавних предузећа, тако што ће однети смеће или засадити које дрво. По систему „уради сам“, грочански напредњаци су тако очистили или окречили просторије које се налазе у такозваном „Ђиласовом Дому здравља“. Без скрупула, објавили су поносно и фотографије са те радне акције:

Ако је  човеков живот онакав каквим га обликују његове мисли, према Марку Аурелију, какав ли је живот грочанског напредњака када је успео да, пежуративно речено, очисти спољашни део просторије свог политичког противника и да тај чин  прикаже као њихов успех?

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

Фото: Фејсбук/Српка напредна странка Гроцка

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

11 − 7 =