Почетна » НАПРЕДЊАК КОМЕ НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ Ојадио три пута више него свих 49. ухапшених у акцији „скенер 2“

НАПРЕДЊАК КОМЕ НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ Ојадио три пута више него свих 49. ухапшених у акцији „скенер 2“

од admin
0 коментар

Драгољуб Симоновић председник ОО СНС- a у Гроцкој прави је пример да полицијске акције су готово фарса и да се спроводе по политичкој линији.

Наиме овај грочански напредњак, познатији као „бахати директор“ Железница Србије који је смењен од стране Вучића због лошег руковођења овим предузећем, као и због сумњиво- корупционих радњи, оштетио ГО Гроцку и ЈП „Србија Гас“ за нешто више од 29 милиона евра!
Притом, Симоновић је кандидат за председника ГО Гроцка и носилац листе СНС-а у овој приградској општини.

Гасификацију Гроцке ради приватна фирма „Милленијум теам“. Иако пројекат финансира јавно предузеће Србијагас, извођача радова бирала је општина. Тројни уговор предвиђао је да се потрошачи у Гроцкој прикључе на мрежу у сезони 2014/2015. До дана данашњег, Грочани нису прикључени на дистрибутивну мрежу,нити се зна крај ових радова.

Уговор је потписао управо Драгољуб Симоновић, који је раније за медије рекао да се не сећа детаља. Симоновић је са ове функције именован за директора Железница Србије, а затим смењен после више афера, попут нерационалних трошкова за путовања и дневнице, као и навода о спорним исплатама приватним фирмама. За разговор о гасификацији није било расположено никада ни актуелно руководство Гроцке.

Пред медије нису желели ни представници извођачке фирме „Миленијум тим“.
Гасификацију у Гроцкој пратиле су и апсурдне ситуације, а једна од њих је и да је фирма која је учествовала у изградњи гасовода вишак земље одложила на један плац крај Дунава, који није јавна површина. Користи га приватна фирма „Дунавац“.

Уз брдо земље власник „Дунавца“ добио је решење локалног комуналног инспектора у којем му се налагало да за седам дана плац доведе у чисто и уредно стање и то о свом трошку.

Потписник решења, комунални инспектор Предраг Јовановић, није хтео да пред медијима одговори на питање по којој логици је од власника фирме „Дунавац“, уместо од извођача радова на гасификацији, практично тражио да уклони брдо земље.

Жиг Инфо је затражио, по Закону доступности информације од јавног значаја да нам се пошаље број грађевинске и локацијске дозволе извођача радова на пројекту „Гасификације“. Такође смо затражили да, уколико нема издате дозволе да нас обавесте. У одговору стоји да извођачи радова нису поднели захтев за овим дозволама.

Независни члан Надзорног одбора ЈП „Србија Гас“ Зоран јанковић доставио је документацију у којем се таксативно наведено да су ГО Гроцка и Србија Гас оштећени за 29 360 080, 80 евра и да је целокупна сума новца исплаћена у више рата, а да радови никада нису завршени.

izvestaj gas

izvestaj gas1

Због изношења малверзација Драгољуба Симоновића, Јанковића су недавно у Врчину ударали полицајац Горан Митић и још један припадника МУП-а.

Како је рекао у изјавама за медије Јанковић, полицајци су га напали у испред продавнице „Плави“, а он верује што је узрок томе што је разоткрио бројне малверзације око гасификације у Гроцкој, у којој је умешан и Драгољуб Симоновић, бивши председник општине Гроцка, бивши директор „Железница Србије“ и председника СНС-а у Гроцкој.

Подсетимо се у полицијско акцији „скенер 2“ у полицију је приведено 49 особа због сумње да су оштетили Србију за 7, 9 милиона евра. Не рачунајући директоровање у Железницама Србије, напредњак Симоновић је потписник уговора у којем се не зна где је уложено више од 29 милиона евра! Против Симоновића је поднето више кривичних пријава, до сада није ниједна одбачена али није ни спроведена.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар