Почетна » НАРЕЂЕЊЕ У ГРОЦКОЈ Задужили по аутобус, пензионере и раднике, па на митинг Александра Вучића у Арени!

НАРЕЂЕЊЕ У ГРОЦКОЈ Задужили по аутобус, пензионере и раднике, па на митинг Александра Вучића у Арени!

од admin
0 коментар

Сутра у 16 часова у београдској“Арени“ одржаће се предизборни митинг владајуће коалиције, односно председничког кандидата Александра Вучића.

Председник ГО Гроцка, као и председник ОО СНС-а Драгољуб Симоновић задао је својим члановима и коалиционим партнерима по аутобус и издао наредбу да они буду пуну. Циљ је да се пред председничким кандидатом СНС-а покаже да Гроцка подржава у великом броју њега.
Од оних који су добили да напуне по аутобус су и директорка бивше дирекције, поједини одборници па и Симоновићев брат.

Како је тешко напунити толико аутобуса обичним мештанима, у јавним предузећима стигла је наредба да на митинг мора да се иде, у противном радници ће сносити консфеквенце. Направљени су и спискови и креће се сутра у пола један. Тачније тада морају да буду сви у јавним предузећима, тачно по списку и нико не сме да изостане.

ПЕНЗИОНЕРЕ ВОДЕ У НОВИ САД ПА НА МИТИНГ

Према сазнањима Жиг Инфа, организован је бесплатан излет за пензионере у Нови Сад. Из више места ГО Гроцка, пензионери ће у раним јутарњим сатима кренути ка Новом Саду. Тамо се неће задржати дуго, неких пар сати. Око 15 часова се из Новог Сада креће назад, али се застаје у Београду. И то на митинг Александра Вучића у Арени! Након завршетка митинга, аутобуси ће најстарије мештане вратити кућама.

Гроцка није једини пример

Како пише београдски лист Данас, Поједина београдска културно-уметничка друштва сигурно, а вероватно и већина, ако не и сва добила су ових дана, сазнаје „Грозница“ државно наређење да сутра, у петак, у 16 сати дођу да певају на предизборном митингу владајуће коалиције у „Арени на Новом Београду.
Наређење је стигло, према сазнањима из једног од њих, „без писаних трагова“, телефоном, али са високе, готово највише функционерске позиције у Министарству културе. Да није реч о молби, предлогу иницијативи или понуди за учешће уз хонорар, сведочи податак да је на примедбу из дотичног КУД да није могуће да окупи чланове, поготово у радно време, функционерка Министарства чије је име познато „Грозници“ узвратила – „нека сви изађу са посла.“ Уз ову вест, упућени у ове позиве имају и коментар – „овако чега никад није било.

И раније је, наиме, било позива, као што их и сада има од других председничких кандидата, али на добровољној бази, или уз хонорар, у слободно време и то за поједине чланове, а не и читаве ансамбле. И без икаквих ултиматума, наводи Данас.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар