Почетна » НАВРАТ- НАНОС У РИТОПЕКУ Комплетна промена водоводне инсталације а пијаће воде нема

НАВРАТ- НАНОС У РИТОПЕКУ Комплетна промена водоводне инсталације а пијаће воде нема

од admin
0 коментар

Како се наводи из Инфо службе ГО Гроцка, у подручној школи „Никола Тесла“, у Ритопеку ради се комлетна промена водоводне инсталације. Ову инвестицију, како се наводи, у вредности од 500.000 динара финасирала је Градска општина Гроцка.
Међутим, Ритопек -село које се налази на свега 10 километара од центра Београда и парадоксално – непосредно уз највећи водоток у Србији – Дунав, нема текућу воду.

Мештанима овог места обећавано је више пута да ће добити воду, а изградња цевовода започињана неколико пута. Од стране Ритопечана организовану су више пута протести због неиспуњеног обећана, али све је било узалуд.

Недостатак воде погађа и свакодневни живот и бављење пољопривредом. Део техничке воде довитљиви Ритопечани обезбеђују тако што су олуке усмерили ка бунарима који се пуне кишницом. Највећи проблем је вода за пиће и поготово вода за одржавање хигијене. Дешавало се и да се у школи појави жутица, која се не пријављује да школа не би била затворена.

Наиме, како тврде мештани поједини мештани Ритопека, бунари којим се снабдева један део села, као и Основна школа су толико загађени да се вода из њих не би требала употребљавати ни за личну хигијену.

– Урађена је анализа те воде. Налаз је и више него поражавајући. Вода не сме да се користи ни за туширање, а поготово није здрава за женску децу. Према неким статистикама у Ритопеку је све више њих који болују од неке канцерогене болест, тврди један од мештанина (име познато редакцији) за Жиг Инфо.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић, фото: ГО Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар