Почетна » НЕИЗВЕСНА СУДБИНА ЂАКА ИЗ ДРАЖЊА Предлог да се крене у незавршену школу! (ФОТО)

НЕИЗВЕСНА СУДБИНА ЂАКА ИЗ ДРАЖЊА Предлог да се крене у незавршену школу! (ФОТО)

од admin
0 коментар

Основна школа „Мића Стојковић“ у Дражњу, изгорела у марту 2014. године,  реновирала се две године, а почетком марта 2016. године званично са реновирањем је завршено.

У том месецу је било неизвесно да ли ће малишани кренути од априла, или ће пак кренути од септембра у своју матичну школу. Међутим, како ствари данас стоје, тешко да ће се то десити и од септембра 2016 године, бар се неће десити у комплетно реновираном простору. Наиме, дат је  предлог Секретеријату од стране ГО Гроцка да се ипак ова школска година започне у овој школи где би се користиле просторије на спрату које  по извештају грађевинских инспектора испуњавају све критеријуме те да је потпуно непотребно да и ову школску годину ђаци путују у Умчаре.

„Реновирана“ ОШ Мића Стојковић“ Дражањ

Подсетимо се хладноћа и киша успориле су мајсторске руке, па је град дозволио да се реновирање ОШ „Мића Стојковић“ у Дражњу, које је требало да се заврши до 13. јануара ове године, продужи.

Извођач „Слога конструкције“ започете радове на обнови 26. октобра прошле године, није успео да оконча ни у „продужецима“, јер је последњи дан био – 19. фебруар!

Ђаци из Дражња, од првог до четвртог разреда, скоро две године су били принуђени да свакога дана путују до „осмолетке“ у Умчаре. Некада су за неколико минута хода стизали на часове, сада им је требало 15-20 минута аутобусом. За ову годину је најављивано више пута да се то неће више дешавати, међутим стање школе показује нешто друго!

Мештани Дражња, поготово они што имају децу која би или требало да крену или већ похађају ниже разреде Основне школе у Дражњу, огорчени су на ситуацију. Како су навели, обећавано име је да ће од ове године све бити у реду, али узалуд кад школа нема ни прилаз уређен.

Да су мештани изиграни, а да извођач радова није завршио реконструкцију школе како треба, свесни су и из ГО Гроцка који су такође огорчени, према њиховом саопштењу, на Секретеријат за образовање. Наиме, председник општине  Гроцка Драгољуб Симоновић  је на основу извештаја чланова Општинског већа задуженог за образовање у вези стања  школе у Дражњу, господина Живадина Митрића позвао на хитан састанак директора ОШ „Мића Стојковић“, Владимира Бокића.

-У разговору са директором школе договорено је да се пошаље још један интервентан допис Секретаријату за образовање са предлогом да се хитно ангажује нови грађевински извођач који ће поправити штету на реновираном објекту насталу услед деловања влаге да би зграда била у потпуности завршена најкасније до 1. октобра, као и да се покрене поступак против првобитног извођача радова будући да није извршио правну примопредају објекта, нити је грађевински завршио прилаз школи и санирао школско двориште од оштећења узрокованих сопственим радовима, што су све обавезе из уговора, наводе из Инфо службе ГО Гроцка и додају да је  договорено је да се предложи секретаријату да деца из Дражња ову школску годину започну у својој школи користећи просторије на спрату које су по извештају грађевинских инспектора испуњавају све критеријуме те да је потпуно непотребно да и ову школску годину ђаци путују у Умчаре.

Из кабинета ГО Гроцка стигло је и подсећање још у јуну послат интервентан допис Секретаријату за образовање поводом овог проблема али на исти из Секретаријата никада није одговорено.

Школска година је на прагу, практично почиње за нешто више од десет дана, али коју ће школу малишани из Дражња полагати још је непознаница.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар