Почетна » НЕКАДА ГИГАНТ А ДАНАС ДИВЉА ДЕПОНИЈА ПКБ Гроцка у смеђу, околни мештани забринути (ФОТО)

НЕКАДА ГИГАНТ А ДАНАС ДИВЉА ДЕПОНИЈА ПКБ Гроцка у смеђу, околни мештани забринути (ФОТО)

од admin
0 коментар

Осим по викенд насељима, Дунаву и аласима, Гроцка је позната по воћарству и виноградарству. „Српска Калифорнија”, како упућени тепају подручју ове општине, деценијама је словила за највећи престонички воћњак.

Вишегодишња запарложеност српске пољопривреде данас је увелико захватила и имања у овом делу града. У погону ПКБ „Гроцка“ се некада само џемова и мармелада производило годишње 1.200.000 килограма, односно укупно 4.241.000 јединица различитих производа, данас се ништа више не производи. Хале већ годинама уназад су празне, а лопови су однели и кровну конструкцију јер је она једино још нешто вредно што је остало.

Некадашњи производи ПКБ Гроцка

А како данас изгледа овај је део улице Народних хероја? Од некадашње комбиначке капије ка улици 15. маја дивља депонија!
Околни мештани тврде да се овде свакодневно избацују кесе са смећем.

-И ако је овај део улице има канте за одлагање смећа, у овом делу улице нема пуно породица које живе. Већина домаћинстава је празна.
Врхунац је био јутрос када је на овом сметлишту бачена мртва животиња.На овом месту се скупљају и пси луталице те није баш безбедно кретати се улицом, каже један од мештанина ове улице у Гроцкој.

Иначе у овом погону ПКБ-а налази се и велики контејнер за одлагање смећа предузећа „Еко Гроцка“. Не ретко се дешава да камиони овог предузећа на том месту врше претовар  смећа и да за њима остане отпад.

Иначе, према још увек непотврђеним информацијама, ПКБ Гроцка је на неки начин издата Русима. Данима се спекулише по Гроцкој да ће у том погону Руси покренути неки вид производње, односно откупа воћа.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар