Почетна » Некада “варошка лепотица” у Гроцкој плаћена преко 10 000 евра, данас затворена

Некада „варошка лепотица“ у Гроцкој плаћена преко 10 000 евра, данас затворена

Жеља има, нема фонтане

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Пре непуних шест година, у центру Грочанске чаршије пуштена је у рад новоизграђена фонтана. Уз свечано отварање и симболично убацивање новчића, из млазница је кренула вода. Фонтана која је, како се наводило, урађена у оквиру пројекта реконструкције Грочанске чаршије, опремљена је расветом и има 18 млазница и пројектована је по узору на градске фонтане.

Како се наводило пре изградње ове фонтане, нова градска фонтана биће изграђена у једној од великих фиксних жардињера, чиме ће простор обогаћен са релативно „малим“ средствима.

Читава општинска елита се тада сјатила да пусти у рад фонтану, која је коштала 1.248.810,00 динара без ПДВ-а. Баш на толико је био износ у документацији о закљученом уговору  Дирекције за изградњу општине Гроцка за посао „Радови на изградњи фонтане у пешачкој зони у улици Булевар ослобођења у Гроцкој“.

Фонтану је пустио у рад тадашњипредседник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић,уз присуство тадашњег председника градске општине Гроцка, Драгољуба Симоновића, заменице председника Живадинке Аврамовић, народне посланице Оливере Огњановић, чланова Општинског већа и многобројних грађана.

Времеплов- отварање фонтане у Гроцкој (07.09.2016.)

Од почетка „свечаног пуштања у рад“ није се тачно знало ни које ће Јавно предузеће исту одржавати. Према ранијим истраживањима Жиг инфа, максималан износ који је требало платити за ову фонтану био је 5 хиљада евра, са ПДВ -ом.

Непуних шест година касније, ова фонтана у центру Гроцке је затворена, односно летње температуре су пред нама, а фонтана није пуштена у рад. Ко зна, можда ће ове године матуранти из Гроцке бити ускраћени за већ традиционално „купање“ у фонтани.

Данас:

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × 3 =