Почетна » ЊЕМУ ЈЕ У ГРОЦКОЈ ЗАИСТА БАЈКА Фамилијарна фирма заменика председника Скупштине продаје књиге деци!

ЊЕМУ ЈЕ У ГРОЦКОЈ ЗАИСТА БАЈКА Фамилијарна фирма заменика председника Скупштине продаје књиге деци!

од admin
0 коментар

ТУР „Бајка 87“ из Гроцке, према подацима из АПР-а, налази се у власништву Бојане Трајковић, рођене сестре заменика председника Скупштине ГО Гроцка Владимира Трајковића.

Остале податке о овом предузећу на АПР-у не постоје, али у њој је запослена готово цела фамилија заменика председника Скупштине у Гроцкој.

Након 2012. године, када на чело долази коалиција окупљена око СНС-а, књижара „Бајка“ знатно повећава свој капитал. Мала књижара прераста у средње предузеће. У међувремену, садашњи заменик председника СГО Гроцка Владимир Трајковић, са својим оцем Вељом (први власник књижаре) ступа у Покрет Социјалиста, Александра Вулина.

Након политичких трансакција, књижара „Бајка“ без тендера учествује у набавци разног репро материја у готово свим јавним предузећима у Гроцкој. Поред грочанских предузећа, добар део „набавки“ ишао је и за „Железницу Србије“. Сарадња са „Железницама Србије“ успостављена је након што је садашњи председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић постао директор тог предузећа.

Према извештају ДРИ (ДРЖАВНЕ РЕВИЗОРСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ) ГО Гроцка је у 2014. години на субаналитичком конту 424221 – Услуге културе, извршила расходе у износу од 4 948 000 (четири милиона деветсто четрдесет осам хиљада) динара а да та средства нису искоришћења за праву намену-културу. ДРИ је утврдио да евидентирање расхода на не одговарајућем конту је супротно члану 9. Уредбе о буџетском рачуноводству и члану 14. Правилника о стандардном класификационом оквиру и контном плану за буџетски систем. Из рих средстава намењених за културу, ДРИ је утврдио да је „Бајци“ додељено најмање 801 000 динара!

У јуну 2016. године, Владимир Трајковић из књижаре „Бајка“ постаје заменик председника СГО Гроцка. Његова породична књижара проширује делатност на продају комплета књига за основне разреде на територији ГО Гроцка. Тачније, Основне школе у Гроцкој склапају уговор са овом књижаром.

ugovor bajka 1

Након избора за заменика председника СГО Гроцка, Трајковић је својим пријатељима и онима коју су гласали за њега изјавио да ће он бити волонтер на тој позицији. Односно, како кажу, неће примати плату за своју функцију јер му је довољна она коју има у својој породичној фирми.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар