Почетна » Након 59. саветника, стижу нова примања подобнима из Гроцке од преко 10 000 евра!

Након 59. саветника, стижу нова примања подобнима из Гроцке од преко 10 000 евра!

од admin
0 коментар
klop

 Пре тога, ова одлука је одобрена на седници Већа ГО Гроцка. Комисија која треба да одлучује о додељивању средстава, већи део прописа о учешћу на конкурсу, преписала је из неких других локалних самоуправа, не водећи рачуна о траженој документацији за учеснике. Тако се од документације, између осталога, тражио и оверен статут или оснивачки акт удружења, што је јавно доступан податак у Агенцији за привредне регистре. Како због постављених услова многа подобна удружења, првенствено пензионера, нису могла да прођу формално – правно ни основне услове учешћа на конкурсу, комисија за доделу средстава, тачније Већник Стефан Дилберовић је одлучио да не подели овај новац , већ ће поново расписати исти конкурс. Тако је комисија о финансирању и суфинасирању удружења, на јуче, наводно, одржаној седници одлучила да промени систем бодовања, како би остало нераспоређених средстава која ће се касније расподелити подобнима.

Према правилу, када Комисија  одлучи о додели средстава, таква одлука  се потврди и на седници Већа ГО Гроцка. У том тренутку могуће је изменити износ  додељених  средстава, а приговор на одлуку могуће је, према објављеном позиву, упутити управо Већу ГО Гроцка.

Међутим, одлука Комисије за додељивање средстава удружењима са подручја ГО Гроцка је објављена, али се о њој није одлучивало на седници Већа ГО Гроцка.

Наиме, неко је на званичном општинском сајту објавио одлуку Комисије, пре него је она потврђена на Већу (као и претходних година). Одлука комисије је постављена на чланку објављеном 28. јула 2021. године. Ова одлука није прослеђена учесницима.

klop

У тој одлуци, Медијском центру Жиг инфо је додељено нула динара јер, према мишљењу комисије, програм је некавалитетан и нејасан, а пројекат је оцењен са 31. бод. Како се Жиг инфу не би доделила средства, Комисија је на јучерашњој седници , променила услове конкурса, те је накнадно одлучено да минималан укупан број бодова за додељивање 30 000 динара буде 36, а да сваки следећи бод вреди 13 824 динара.

Поред недодељивања средстава Жиг инфу, Комисија у Гроцкој додељује износ од 389 424,00  динара удружењу „Центар за едукацију и помоћ омладине Београда“ из Врчина, чији је статут усвојен крајем маја 2021. године.

vrcin

Прошлогодишњи пројекат Жиг инфа, који је идентичан овогодишњем био је прецизан и јасан за Комисију, док је овогодишњи нејасан и неквалитетан. С друге стране, иако је прецизирано да е могу да учествују на овом конкурсу, Спортско удружење „Преображење“ из Калуђерице, које је крајем прошле године примљено у Спортски савез општине Гроцка, добило је средства у износу од 306 480, 00 динара.

Подсетимо се, и прошле године је Жиг инфо поднео приговор на додељена средства за суфинансирање и финансирање удружења. Како Комисија није хтела да прихвати приговор у целости, Жиг инфо је поднео Буџетској инспекцији приговор која је накнадно утврдила да је приговор оправдан.

Погледајте овогодишњу одлуку Комисије:

ЕЖИ

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 + 16 =