Почетна » Нови транспарентни моменти председника Гроцке, телефонске седнице и поново затварање за јавност

Нови транспарентни моменти председника Гроцке, телефонске седнице и поново затварање за јавност

Буџетски новац, за председника Гроцке је тајна

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Када је тог 3. септембра 2020. године именован за председника ГО Гроцка, Драган Пантелић обећао је да ће барем једном месечно износити преко медија шта је урађено у ГО Гроцка, као и да ће спречити многе злоупотребе које су се дешавале у претходном периоду. Између осталога, навео је и да ће се позабавити службеним аутомобилима који ГО Гроцка коштају 70 000 евра!

У последњем интервјуу датом за Жиг инфо, управо тог трећег септембра 2020. године, Драган Пантелић је обећао да ће барем једном месечно држати конференцију за штампу, како би информисао све грађане о напретку у општини. Обећао је Пантелић и водовод у Ритопеку који би, да је обећање испунио, већ био завршен, а први становници овог места имали воду на својим чесмама. Такође, изричит је био председник да ће бити доступан свим грађанима.

Данас, након више од две године од како је на челу ГО Гроцка, може се рећи да је Пантелић учинио све супротно од онога што је обећао. Конференције за медије никада није имао, а све чини како би доделу јавног новца прикрио, односно како се не би знало за његова „дела“.

Зато и не чуди што су новинари Жиг инфа непожељни на јавним састанцима, јер, испоставиће се, изнешће у јавност јавну ствар, а председник Гроцке мисли да не треба да се зна где одлази новац свих грађана . Како другачије онда објаснити зашто је затворена, сада претпоследња седница Већа ГО Гроцка, где је подељено више милиона динара новца свих грађана.

Како не би новинари Жиг инфа поново долазили на седнице, а он био у ситуацији да мора поново да је затвара за јавност, досетио се председник ГО Гроцка да седнице организује оног тренутка када он то пожели, тачније без неког претходног најављивања. Тако је у петак 16. децембра заказао телефонску седницу Већа, преко вибер групе. Седница је одржана у поподневим сатима и на њој је било три тачке Дневног реда. Оснивање једне комисије за спорт, затим за израду капела на гробљима и разно. А под разно, досетио се председник Гроцке, предложио је Пантелић да следећа седница Већа буде затворена за јавност. Наравно, поново без икаквог образложења. Како су ово телефонске седнице, не постоји ни могућност да се расправља, те се само за ове тачке гласало.

Жиг инфо и даље очекује писано образложење из којих је разлога, према Пословнику, седница на којој смо присуствовали проглашена затвореном за јавност. Телефонске седнице нису регулисане Пословником, а оне су продукт из времена пандемије и ванредног стања. Пандемије и ванредног стања нема више у Србији, те остаје нејасно ни зашто се седнице заказују телефонским путем. Примања чланова Већа су око 1 000 евра. Изгледа да за ову суму не морају ни да присуствују седницама које се дешавају максимално неколико пута месечно по десетак минута.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар