Почетна » Одржана двадесета седница Скупштине у Гроцкој, на питања готово нико не одговара

Одржана двадесета седница Скупштине у Гроцкој, на питања готово нико не одговара

Проширен Дневни ред

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На данашњој 20. по реду седници СГО Гроцка, као што је Жиг инфо и најавио, дошло је до проширења Дневног реда ради давања сагласности на „детаљни урбанистички план за гасификацију југа Гроцке“

Проширење Дневног реда затражила је председница Скупштине, Весна Дамњановић.

На данашњој седници оно што је било приметно јесте да и одборници владајуће коалиције више не верују у обећања која су већ дата од њихових представника. Шеф одборничке групе напредњака, Славко Андрејић, за разлику од прошле седнице, на овој је покушао да оправда зашто се касни са свим што је већ најављено. Андрејићева објашњења су била штура, па могло би се рећи да је дошло и до фактичког извињења због евидентних пропуста.

Да међу одборницима напредњака има незадовољних досадашњим радом, указао је Блажо Стојановић из УГ „Наш човек“. Стојановић је за Скупштинском говорницом изјавио, између осталога, да одборници напредњака разговарају са њим и да су му признали да нису задовољни досадашњим резултатима владајуће коалиције.

Стојановићу је било жао, и то је истакао више пута, зашто није присутан председник ГО Гроцка, Драган Пантелић јер би имао да му постави доста питања.

За разлику од прошле седнице СГО Гроцка, Блажо Стојановић је био критичнији према актуелној већини. Постављао је конкретна питања, али одговоре није добијао. Наводно, како му је саопштено од председнице Скупштине Весне Дамњановић, биће му одговорено у писаној форми.

Одборник испред Новог ДСС-а, Зоран Милићевић упитао је на данашњој седници, између осталога, ко је задужен за Месна гробља у Гроцкој, конкретно у Умчарима.

Милићевић је изнео и случај сукоба око укопа у Умчарима, те је поставио питање и ко одлучује где ће неко бити покопан. Као и Стојановић и Милићевић је остао без одговора. И њему је обећано да ће му одговорити у писаној форми јер одговор тренутно није знао ни директор ЈП „Пијаце и зеленило Гроцка“, које је задужено за одржавање гробља.

Данашњој седници присуствовао је и директор Еко Гроцка д.о.о Никола Мацановић. Овом предузећу је дата сагласност на одлуку 031-73 ОД 30.07.2015. Конкретно, како је Мацановић изјавио за Скупштинском говорницом, коначно ће се у Гроцкој реализовати систем за кабасти отпад. Према његовим речима, у Винчи неће више моћи да се односи кабасти отпад. У овом случају, предузеће ће набавити дробилицу који ће кабасти отпад дробити и као такав ће се моћи одлагати на депонију, односно сада спалионицу у Винчи.

Никола Мацановић, директор Магип д.о.о и Еко Гроцка д.о.о

Иначе данашњој седници Скупштине ГО Гроцка није присуствовао председник Драган Пантелић, као и поједини већници. Поред одборника и регуларних присутних на седницама Скупштине ГО Гроцка, данашњој седници присуствовали су и представници Миленијум тима, који су покушали да образложе давање сагласности на „детаљни урбанистички плана за гасификацију југа Гроцке“. Међутим, на конкретно питање одборника Блаже Стојановића, када ће у Гроцкој бити пуштен гас који се обећава већ десет година уназад, одговор није добијен од представника оних који су одговор требали имати.

Опширније у снимку са данашње седнице СГО Гроцка:

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар