Почетна » Они су потрошили 50 000 евра на „Вашар“ у Гроцкој или више, ускоро ћемо знати тачну цифру

Они су потрошили 50 000 евра на „Вашар“ у Гроцкој или више, ускоро ћемо знати тачну цифру

од admin
0 коментар
53 svecanosti.grocka

Након што су одржали састанак Организационог одбора, одлучили су да 53. Грочанске свечаности имају следећи програм:

Након што су Грочанске свечаности завршене, Управи ГО Гроцка послали смо захтев за достављање информација од јавног значаја, да нам образложе ставку по ставку, и у којем износу је потрошен новац за исте.

zahsvec53

Међутим, што се тиче Управе тај податак је изгледа тајан. Наиме, из Управе ГО Гроцка је стигао, на наш захтев, штури одговор да је новац из буџета потрошен у складу са оним за шта је и намењен. Колики је тај износ, као и таксативно навођење на шта је утрошен новац свих грађана Гроцке, није наведен. 

odghsvec53

 

Повереник за заштиту података личности и информација од јавног значаја, донео је ипак позитивно решење на жалбу Жиг инфа, те ће из ГО Гроцка морати да одговоре у наредних недељу дана, колико су заиста коштале овогодишње свечаности, образложене ставку по ставку.

respover0001

 

Иначе од како је на челу ГО Гроцка председник Драган Пантелић, повећан је обим нетранспарентности рада ове локалне самоуправе. Због недостављања већине тражених информација од јавног значаја, Жиг инфо је морао да пише жалбу Поверенику. У току августа месеца, на адресу наше редакције стигло је више одговора, тражених још у новембру прошле године. Након објављивања тих информација, председник ГО Гроцка је саопштио да су исте, покушај напада на председника Вучића, као и да су апсолутно неистините.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар