Почетна » Основна школа у Умчарима: Директорка и наставница се свађају пред децом

Основна школа у Умчарима: Директорка и наставница се свађају пред децом

од admin
0 коментар

У Основној школи „Мића Стојковић“ у Умчарима, у петак 20. марта 2015. године десио се инцидент између директорке Снежане Дабић и наставнице Маје Медојевић.

О овом инциденту, сукобљене стране имају различите тврдње али је чињеница да се он догодио пред ученицима.

Маја Медојевић: Ружно је што се све десило пред  децом

Наставница Маја Медојевић тврди да је директорка Дабић чак и физички покушала да се обрачуна са њом.

-У току је процедура која је покренута против директорке Снежане Дабић, те не бих пуно о том инциденту. Оно што бих навела је да се напад десио пред  децом која су то гледала. Неко моје лично мишљење то је да ми је страшно жао што се то догодило у оваквој институцији и да се надам се да ће се све завршити како доликује, изјавила је Маја Медојевић за Жиг Инфо.

Медојевићка је  потврдила информацију да је дошло до физичког контакта, а  она није ничим, како је навела,  то испровоцирала и додаје:

-Инцидент се догодио током петог часа  када је у гостима био центар за Културу Гроцка, који је отварао изложбу. Ја сам остала да погледам отварање изложбе. Проблем је настао јер ја нисам питала директорку да ли ја смем да останем да погледам изложбу, јер је то њена школа, након чега је почела вербално да ме вређа. Ја сам је молила да ми објасни разлоге вређања и онда је то прешло у неке реченице, које ја не желим да понављам јер су јако ружне, а затим је уследио и тај физички напад. То с све десило пред  децом, што је заиста ружно.

Снежена Дабић: Медојевићка је злоупотребљења

Директорка Основне школе у Умчарима пак тврди да је то све нетачно и да је Медојевићка злоупотребљена.

-То је једна шира прича, али оно што ће Медојевићка морати да докаже то је да сам је ударила у руку. То уопште није тачно. То је све искоришћено да би се повела једна општа, организована хајка против мене. Ја овде доживљавам 11 месеци свакодневне стресове са разних страна, па се ником нисам обратила.  Оно што одговорно тврдим и иза чега стојим јесте да је она злоупотребљена од стране троје људи и бившег директора Новеље Обрадовића, који је истог дана дотрчао са одређеним дописом колективу, иако је њему уручен отказ. То је једна јако широка прича. Ја сам њу упозорила да се не расправљамо пред  децом, а она је чак према мени била насилна јер је ставила руку на врата од канцеларије тако да не могу да уђем у њу.  Ја сам ипак директор и зна се како се треба понашати и такође све може лепо да се реши. Деца су злоупотребљена јер се сада констатно прича о мени и Медојевићки на часовима. То је манипулација над децом. Вечерас ће заседати школски одбор и расправљаће се о тим инциденту,  изјавила је Дабићка за Жиг Инфо.

Тврдње директорке Дабић да је све ово злоупотреба због хајке која се већ дуже води против ње оспоравају Медојевићка и Обрадовић.

Маја Медојевић на оптужбе директорке Дабић да је злоупотребљена каже да ти наводи апсолутно нису тачни.

-Разлог који је вама наведен да је дошло до напада, апсолутно није тачан. Сукоб који је резултирао нападом нема никакве везе са старим директором, већ са неком нетрепељивошћу што долази од стране нове директорке, каже Маја Медојевић.

И бивши директор Основне школе у Умчарима, Новеља Обрадовић, тврди да он нема ништа са тим инцидентом.

-Истина је да сам ја послао допис али нисам имао појма о том обрачуну. У том допису се нигде и не спомиње тај обрачун. Тај мој допис је мој одговор на њено прозивање мене на наставничком већу.  Тај допис сам ја писао десетак дана пре тог инцидента и ништа ту није инструментализивано, каже Обрадовић за Жиг ИНфо.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар