Почетна Локалне вестиГроцка Пакетићи од престоничких општина: Гроцка неизвесна

Пакетићи од престоничких општина: Гроцка неизвесна

од admin
0 коментар

Већина локалних јединица припремила новогодишње поклоне за малишане. У Земуну, на Вождовцу и у Гроцкој подела играчака још неизвесна

ПРИПРЕМА за новогодишње празнике у градским општинама увелико траје. Док неки већ пакују новогодишње поклоне за најмлађе суграђане, у неким општинама су још неодлучни да ли ће дарова уопште бити.

– Потребно је само да се деца која не иду у обданиште пријаве до 20. децембра у просторијама општине – рекли су из ГО Палилула. – Деца која иду у вртић ваучере за пакетиће добиће од својих васпитачица.

Божићни поклони делиће се деци са пребивалиштем на Чукарици. Родитељи могу поднети захтев-пријаву за доделу поклон-пакетића у месним заједницама или на писарници општине.

Врачар ове године први пут организује доделу за све мале Врачарце, док Нови Београд наставља са вишегодишњом традицијом доделе поклона. Родитељи ових малишана имали су рок да се пријаве у Сервисном центру Општине Нови Београд и обрадују своје најмлађе чланове.

Младеновац ће социјално угроженој деци на њиховом подручју даровати 300 пакетића, Стари град 85 поклона, док ће се у Обреновацу поклони делити само у оквиру месне заједнице Дрен. На Звездари су већ додељени пакетићи особама ометеним у развоју Дневног боравка у Петраркиној улици у Миријеву, док је ГО Савски венац даровала пакетиће деци оболелој од малигних болести у Институту за онкологију и радиологију Србије, као и деци без родитељског старања из Дома „Дринка Павловић“ и Звечанске улице.

Општина Сопот организује централну прославу и додељује новогодишње пакетиће само у оквиру свог синдиката, док у општинама Земун, Вождовац и Гроцка још увек није извесно да ли ће дарова за малишане ове године уопште бити.

РАЧУНАРИ И ЕКСКУРЗИЈЕ

Традиционално, општина Стари град ученицима трећег разреда свих основних школа поклања бесплатне нетбук рачунаре, у којима ће малишани уживати крајем јануара. Обреновчани настављају традицију бесплатних новогодишњих путовања на Тару и Рудник, која дарују свим малишанима од 1. до 4. разреда основних школа.

А. Васић  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар