Почетна » Пантелић је изградио још пре две године, новинарка каже завршетак у јулу, Шапић на јесен

Пантелић је изградио још пре две године, новинарка каже завршетак у јулу, Шапић на јесен

Хоће ли Грочани дочекати Спортску халу?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Изградња Спортске хале у Гроцкој започета је још 2007. године, за време мандата Блаже Стојановића. Од тада, завршетак радова на овом објекту, спомене се готово увек када су избори.

У претходне четири године, за време владавине још увек актуелне власти, да ће се Спортска хала коначно завршити обећавано је готово на сваком Скупштинском заседању. Узалуд је, сада одоборник Блажо Стојановић, односно онај у чијем је мандату започето са градњом хале, на седницама СГО Гроцка подсећао на дата обећања, што се тиче завршетка реконструкције хале, јер се њој ни данас не назире крај.

Одржана 14. седница СГО Гроцка, насловна фотографија говори о атмосфери

Чврста обећања да ће Спортска хала бити завршена још те изборне 2022. године, према речима одлазећег председника Гроцке Драгана Пантелића, дао је и Александар Вучић.

  • На данашњи дан, на Богојављање, општина Гроцка је на иницијативу председника  Александра Вучића, владе Републике Србије, добила спортско-рекреативни комплекс у вредности од 15 милиона евра, где ће бити затворени олимпијски базен, завршена хала и остали садржај на приобаљу, почетак радова биће у марту 2022. године, изјавио је тада председник ГО Гроцка, Драган Пантелић и том приликом додао да ће Грочани коначно добити оно што им је обећавано 30 година уназад.

Ако је веровати председнику Гроцке, узалудна су била и обећања Вучића јер се већ наредне, опет изборне 2023. године, новац од Спортске хале „пребацио на атарске путеве“.

12. маја 2023., на хитној телефонској седници Општинског већа, а на предлог председника ГО Гроцка, од средстава намењених за изградњу Спортске хале одлучено је да 100 000 000 (сто милиона) динара буде пребачено за „посипање атарских и других некатегорисаних путева“.

Крајем истог месеца, владајућа коалиција у Гроцкој на челу са СНС-ом, усвојила је предлог да се новац за завршетак градње Спортске хале у Гроцкој пребаци за „посипање и асфалтирање“ путева.

Почетком ове изборне 2024. године, према информацијама из Инфо службе ГО Гроцка наводно се започело на радовима за завршетак градње Спортске хале.

  • Радови започети на објекту требало би да трају до јуна 2024. године, када ће хала коначно бити предата грађанима Гроцке на коришћење, наведено је између осталога на сајту ГО Гроцка.

Настављена иградња спортске хале у Гроцкој

Како се избори ближе, захуктава се вест око градње грочанског Скадра на Бојани, односно Спортске хале.

Тако је новинарка ТВ Пинк, која је раније била на „плати“ у ГО Гроцка, недавно урадила репортажу у којој је навела да ће Спортска хала бити завршена, одмах након избора, односно у јулу месецу.

 

Новинарки ТВ Пинк, Гордани Узелац, из буџета ГО Гроцка додељује се преко 1 000 евра на месечном нивоу!

  • 17 година Грочани су чекали да добију Спортску халу и добили су је, започиње репортажу Гордана Узелац са тачним описом квадрата и седећих места. Међутим, већ у истој реченици демантује започето, односно каже да ће Спортска хала бити отворена у јулу.

Како теку радови на изградњи Спортске хале у Гроцкој, јуче је отишао да „провери“ и Александар Шапић, кандидат за градоначелника Београда испред СНС-а.

Као и за завршетак радова на вртићу у Умчарима, Шапић је навео и рок завршетка Спортске хале у Гроцкој.

Напредњаци поново отворили вртић у Умчарима, а на снимку све показали (ВИДЕО)

Шапић је јуче изјавио да рок за завршетак радова на Спортској халу је у септембру, а не у јулу како је то навела новинарка ТВ Пинк.

  • Надам се да ћемо доћи на јесен да отворимо спортску халу и да ћемо до тада већ увелико имати завршени пројекат за изградњу базена и спортских терена. Када се заврше хала и пројекат изградње поменутих терена и базена, моћи ћемо да кренемо у изградњу будућег лепог спортског комплекса који се налази на прелепој локацији, овде уз реку. Сигуран сам да ћемо за годину-две, када хала већ увелико буде у употреби, моћи да се похвалимо спортским капацитетима које ће користити, пре свега, млади из Гроцке, али и сви други који овде буду долазили – рекао је јуче Шапић а пренели провладини портали.

Дакле, у последње две године на овој Спортској хали у Гроцкој више пута је „започињано са радовима“ за завршетак градње, и то сваки пут пред изборе.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар