Почетна » Пантина резидба и чекајућа седница у Гроцкој

Пантина резидба и чекајућа седница у Гроцкој

од admin
0 коментар

 

Треба се подсетити на  обећања председника Пантелића дата свим грађанима Гроцке, 30. децембра 2020. године:

– Имаћете огромне промене у Гроцкој, најкасније до краја јануара. Ја сам то хтео данас да урадим, али нисам могао да завршим. Имали смо једно бојкотовање сервера, једним делом нерада. Лично ћу на следећој седници именом и презименом, без длаке на језику рећи ко је то. Ја сам рекао на састанку.. Имате једно оркестрирану причу међу нама и ја одговорно тврдим да ћу то да истерам, по сваку цену. ..Ја вас све молим да се призовете памети. Имаћете великих обавеза да докажете да ли радите против државе или не, јер овај рад је директно против Србије. Ово што се ради у том делу је директно рушење државе.. Ја ћу да поднесем оставку, у случају да до краја јануара не урадим ово што сам навео... И чланови већа и сви су промењиви.. У општини Гроцка ће врло брзо бити људи који ће бити процесуирани, рекао је између осталога председник ГО Гроцка 30. децембра 2020. године.

Да смене неће бити укапирао је , изгледа, и сам председник ГО Гроцка, Драган Пантелић. 

Ситуација међу члановима владајуће коалиције, односно СНС-а у Гроцкој никада није била напетија. Из дана у дан стварају се кланови чији је једини циљ опструирати своје „саборце“,  како не би дошли на неку важну позицију у странци или општини. Председник Гроцке зато у последњем периоду покушава на све начине да буде што мање присутан као домаћин, тражећи сам себи обавезе, по могућству, ван територије своје локалне самоуправе.

Седница СГО Гроцка, која мора по Закону и статуту да се одржи до 30. марта ове године, већ је била најављена за почетак овог месеца. Затим је одложена за следећу недељу. Председник ГО Гроцка једноставно ради оно што најбоље уме- бежи од нагомиланих проблема које је он сам направио својим нечињењем и лажним обећањима.

Из врха СНС-а спекулише се да ће се у Гроцкој увести принудна управа, а самим тим и да ће ова општина бити пробни балон за следеће изборе који се очекују почетком следеће године. 

А да постоји основа за увођење принудне управе потврдило је и Министарство за локалну самоуправу, у одговору датом одборници „Заветника“, Бојани Палибрк Букумировић. Наиме, ова одборница је овом Министарству поднела представку за увођење принудне управе, јер ГО Гроцка није поставила заменика председника у законском року од 30 дана. Министарство је цитирало, практично, те одредбе Закона али је обавестило Букумировићку да тај захтев треба предати Скупштини града Београда.

Сличан одговор из истог Министарства стигао је и представнику ССП-а Гроцка, Жељку Вагићу који је такође затражио увођење принудне управе.

Међутим, пре него што су одборница Заветника, као и представник ССП-а предали  Министарству за локалну самоуправу за увођење принудне управе, Немања Тодоровић испред покрета „Променимо општину“ сличну представку предао је управо Скупштини града Београда.

Међутим, након више од два месеца од упућене представке Скупштини града, Тодоровићу још није стигао одговор. Покушао је Тодоровић и у накнадном допису да добије одговор, али узалуд.

Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић је схватио, без обзира на своју некадашњу изјаву, да ипак крши Закон уколико не поставе његовог заменика. А како је дошао на ред заменик, тако је почео и рат кланова за његово постављење. Из игре за заменика председника ГО Гроцка, не треба искључити ни Ивана Паунића, иако је поднео претходно оставку због обавеза, како се наводило, у кошаркашком клубу Локомотива. Помиње се и да ће председник ГО Гроцка добити заменицу, и то прву на листи СНС-а од жена, Весну Дамњановић из Калуђерице. Наши извори кажу да је ова кандидаткиња погодна јер је, као данашња председница Скупштине, неко ко се неће „мешати у свој посао“.

Председник Гроцке се и у избор свог заменика изгледа не меша, па је неизвесност све већа. До тада грађани Гроцке чекају расплет сапунице која у овој локалној самоуправи траје годинама уназад. Има оних који  у шали кажу  да је ситуација у Гроцкој толико компликована да је и сам председник Србије Александар Вучић одустао од најављене посете, након што је ухапшен бивши председник Драгољуб Симоновић.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић, 

Насловна фотографија: Илустрација-карикатура

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар