Почетна » Папрени грочански вашар од сто хиљада евра: Котлић баш златан

Папрени грочански вашар од сто хиљада евра: Котлић баш златан

Никада више пара

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према првим подацима Жиг инфа, 55. Грочанске свечаности коштале су  11 038 496,00 (једанаест милиона тридесет осам хиљада и четиристо деведест шест) динара.

Да ће ове године „вашар“ у Гроцкој бити најскупљи у досадашњој историји одржавања, могло се наслутити и у самој организацији непосредно пред почетка истог. Још тада се спекулисало да ће се за ову годину издвојити 100 000 евра. Колико је тачно новца отишло, као и за коју ставку појединачно (концерте, репрезентације и сл.) из Управе ГО Гроцка нам нису одговорили, иако је питање постављено на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја. Жалба на ћутање Управе је пред Повереником, а док чекамо одлуку, дошли смо до следећих података:

За Грочанске свечаности постоји ставка у буџету, практично од јануара ове године. Највише пара за свечаности дато је у току јула и августа месеца:

Међутим, на овој „листи исплате“ не постоји образложење за шта је конкретно новац утрошен.

Подсетимо се, 2012. године Српска напредна странка преузима власт у Гроцкој. Своју пропаганду су заснивали, између осталога, и на прескупу организацију Грочанских свечаности 2011. године, када је из буџета ГО Гроцка утрошено, према њиховим речима, 20 000 евра. Међутим, већ 2012. године, након преузимања власти буџет за Грочанске свечаности прешао је 50 000 евра. Ове године издвојено је, према званичним подацима, готово 5 пута више новца из буџета ГО Гроцка, у односу на ту 2011. годину коју су напредњаци  критиковали због прескупе организације плаћене новцем свих грађана.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар