Почетна » ПЛАЋА РАЧУНЕ ЗА СТАН У КОМЕ НЕ ЖИВИ: Муке времешне Пударчанке која већ трпи због кривице бирократије

ПЛАЋА РАЧУНЕ ЗА СТАН У КОМЕ НЕ ЖИВИ: Муке времешне Пударчанке која већ трпи због кривице бирократије

од Други Пишу
0 коментар

Палилула је покренула процес решавања проблема Пударчанке  Добринке Илић (70), која је пре 13 година исељена из стана који се налази на овој општини, али су рачуни за комуналије наставили да стижу на њено име, па је сада дужна 750.000 динара.

Општина је почела да прикупља информације о овом проблему, а када се упознају са случајем, расположени су да Добринки помогну да реши проблем.

Пударчанка Добринка Илић (70) исељена је из стана на Палилули 2010. године, а он је потом прешао у власништво општине. Како су саопштили у Здруженој акцији „Кров над главом“, општина није плаћала рачуне.

– Добринка је покушала да ЈКП „Инфостан технологије“ и друге надлежне обавести да стан више није њен и да рачуни не могу да се воде на њено име. Међутим, они су одбијали да поступе по њеним захтевима и од 2010. до 2017. године таложио се дуг за стан из ког је исељена – наводи се у саопштењу „Крова над главом“.

Како су објаснили, она се дужи са 750.000 динара, а зато јој се сада на име дуга скида 50 одсто од пензије. Како се наводи у саопштењу Здружене акције, они захтевају од надлежних да хитно зауставе Добринки наплату дугова, али и да јој „надокнаде сву претрпљену штету и губитке настале њиховим поступањем“.

У општини Палилула тврде да су се тек сада упознали са овим проблемом.

– Покренули смо процес прикупљања информација о овом случају и тражили смо спецификацију насталог дуга од ЈКП „Инфостан технологије“, као и о утужењу за тај дуг. По добијању комплетне информације од овог предузећа бићемо на располагању Добринки Илић да заједно решимо овај проблем – рекли су у ГО Палилула.

ФИРМА НИЈЕ УПЛАЋИВАЛА ДОПРИНОСЕ

Добринка Илић прима пензију од 13.000 динара, а половина новца одлази на подмиривање дуга. Током деведесетих година, предузеће у ком је радила није уплаћивало доприносе.

– Фирма је отишла у стечај, а кад је у стечајном поступку требало наплатити Добринкине поштено зарађене паре, држава је била неспособна, због чега Добринка данас прима минималну пензију. И сада јој на конто нелегитимног дуга узимају половину пензије – наводи се у саопштењу ЗА „Кров над главом“

А. З. К.    Новости/Ежи

Можда ти се свиди

Оставите коментар