Почетна » ПЛАЋЕНИ ВОЛОНТЕРИЗАМ ОД 37 000 ЕВРА Из буџета плаћено „Еко Гроцкој“ да чисти, а чисте и „активисти“-волонтери напредњака!

ПЛАЋЕНИ ВОЛОНТЕРИЗАМ ОД 37 000 ЕВРА Из буџета плаћено „Еко Гроцкој“ да чисти, а чисте и „активисти“-волонтери напредњака!

од admin
0 коментар

Градска Општина Гроцка и италијанска компанија “Магип” потписале су 30.07.2015 године уговор о јавно-приватном партнерству који предвиђа да та фирма инвестира око 10 милиона евра за решавање проблема комуналног отпада у тој општини.

Цена за комуналне услуге одношења смећа на територији ГО Гроцка, од 1. новембра 2015 године, од када је са радом почело прво јавно- приватно партнерство „Еко Гроцка“ је 480 динара по домаћинству.
„Еко Гроцка“ је у власништву „Магипа“ и ГО Гроцка у односу 80 наспрам 20 одсто.

Последњих пар месеци, „Еко Гроцка“ интезивно ради на обавештењу грађана да се сви рачуни морају плаћати, иначе ће се путем принудне наплате извршити иста.

Међутим, и поред обећаних 10 милиона евра у инвестиције, као и обећања  локалне власти да ће се смањити субвенције комуналном предузећу, за ово предузеће се ипак издваја из буџета новац и то за њихову основну делатност, односно „чишћење тротоара, тргова и осталих јавних површина на територији ГО Гроцка“.

ЗАКЉУЧЕНИ УГОВОР-ОВДЕ

Датум закључења уговора измећу ЈП „ ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ ГРОЦКА“ и „Еко Гроцка“ направљен је 28. Фебруара 2017 године и траје до краја истека исте године. Уговор је закључен по цени од 4 543 617, 60 динара ( нешто више од 37 хиљада евра) без обрачунатог ПДВ-а.

Упоредо, након закљученог уговора, широм територије ГО Гроцка, активисти напредњака започињу, како се наводи, акцију  за чистија и лепша насеља на општини.

Иначе, ово није први пут да активисти напредњака у овој приградској општини обављају волонтирање за посао који је плаћен из буџета ГО Гроцка.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × 4 =