Почетна » ПЉАЧКА ПРЕКО ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА Грочански комуналац пред затварање наручује софтвер од 10 000 евра!

ПЉАЧКА ПРЕКО ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА Грочански комуналац пред затварање наручује софтвер од 10 000 евра!

од admin
0 коментар

Средином маја 2015. године ГО Гроцка је расписала тендер за јавно-приватно партнертсво у оквиру комуналних делатности.

30.07.2015 године потписује се уговор о јавно-приватном партнерству између Градске Општина Гроцка и италијанске компаније “Магип”. Предузеће „Магип“ је основано недељу дана пре расписивања тендера, а по потписаном уговору имали су рок од 90 дана да крену са радом. Тај датум је био 1. новембар 2015 године.
Због почетка рада „Магип“-а, ГО Гроцка је морала да одузме делатности комуналним предузећима у Гроцкој.

На последњој седници СГО Гроцка од октобра 2015. године, одлука да се комуналним предузећима у Гроцкој одузму делатности од 1. новембра, доноси се једногласно од стране владајуће коалиције окупљене око СНС-а.
Овом одлуком одузете су делатности ЈКП „Гроцка“, ЈКП „Грочански комуналац“ и ЈП „Топлификација“.

Подсетимо се, ЈКП „Грочански комуналац“ је основано нешто мало више од годину дана пре његовог „гашења“. Ово предузеће није имало свој возни парк, већ је камионе и осталу потребну механизацију изнајмљивао од ЈКП „Гроцка“. Међутим, ЈКП „Грочански комуналац“ склапа уговор „Услуге поправке и одржавање за одређене делове возила“ у износу од 987 500 (деветсто осамдесет седам хиљада и пет стотина)динара. Притом овај уговор се склапа 29.6. 2015., након што се зна да ће послове комуналне делатности преузети ново предузеће.

А непуних два месеца пред престанак рада, односно одузимања делатности ЈКП „Грочански комуналац“, ово комунално предузеће од „Миленијума“ је затражило израду софтвера, односно израду информационог система „Комуналац“. „Миленијум“ им даје понуду од 10 000 евра! 

Иначе ЈКП „Грочански комуналац“ је до подношења овог захтева користио софтвер ЈКП „Гроцка“. У току 2015. године, рађена је анкета од стране ГО Гроцка у вези оснивања новог комуналног предузећа, када се требао начинити попис домаћинства и предузетника који би користиле те услуге. Међутим, анкетари су направили „вишак“ од  12 000 корисника, те је „Грочански комуналац“ затражио услуге софтвера за пребацивање корисника и остале документације. Потписници уговора за „сервисирање“ камиона испред ЈКП „Грочански комуналац“ су сада радници „Магип“-а- ново основаног комуналног предузећа у Гроцкој.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар