Почетна » ПОЧЕЛИ ДА ИЗНОСЕ ПРЉАВ ВЕШ ДСС Гроцка окривио дојучерашње саборце!

ПОЧЕЛИ ДА ИЗНОСЕ ПРЉАВ ВЕШ ДСС Гроцка окривио дојучерашње саборце!

од admin
0 коментар

Пре пар дана на друштвеним мрежама појавила се фотографија-писмо под називом „ИЗДАЈА И ПРЕВАРА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ГРОЦКА“.

У том „писму“ ( насловна фотографија) се наводи низ оптужби на рачун дојучерашњих чланова ДСС-а Гроцка, који су у октобру 2015. године напустили ову странку и прешли у „Самостални ДСС“. Напуштање странке претходила је наредба из врха Српске напредне странке о раскиду коалиције са ДСС-ом на свим нивоима.

Та одлука резултирала је да сви одборници ДСС-а, заједно са председником Скупштине ГО Гроцка Спасојем Живановићем формирају одборничку групу „Самостални ДСС“ како би се остало у власти са напредњацима у овој општини. Сазнања „Жиг Инфа“ су да је након ове одлуке настала права борба за опстанком на власти у Гроцкој, заједно са напредњацима, а у оквиру ДСС-а. Борбу су на крају управо и добили оно који су споменути у овом „писму“. Међутим, ни остали чланови ДСС-а нису остали без неких од примања из буџета ГО Гроцка, једино што су склоњени са места директорских функција или чланова Већа ГО Гроцка.

У пракси, иако ван власти у ГО Гроцка, локални ДСС је заправо једна од придужница Напредњака и у случају доброг изборног резултата може се очекивати да ће пружити подршку СНС након избора.
Најинтересантније у вези овог „писма“ јесте чињеница да се у јавност изнело оно што је до данас било у сфери нагађања.

Такође, ово „писмо“ нико од прозваних актера није конкретно демантовао. Једино је одборник Самосталног ДСС-а“ Саша Мијаиловић коментарисао ово „писмо“ . У свом коментару, Мијаиловић је акценат ставио на чињеницу да за ове три године, када су сви били у једној странци, нико никада није навео ове податке. Мијаиловић је, такође, споменуо и Славка поручујући му да се „мане ћорава посла“.

Претпоставка је да је Мијаиловић мислио на дојучерашњег саборца, Славољуба Стевановића, бившег директора ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, који је и дан данас запослен у овом предузећу на месту саветника директора.
Тврдњу Мијаиловића да нико за ове три године није проговорио о злоупотреби неких од чланова ДСС-а, демантује текст „Бивши члан ОО ДСС-а Гроцка: Странка је приватизована“ који је објављен у априлу прошле године. У тој „исповести“ бившег члана ДСС-а, Драгана Ивановића из Лештана се наводе тврдње, покрепљене доказима, које указују да су се овакве ствари заиста дешавале.

-Првенствени разлог мог обраћања јавности је тај што су се такве ствари дешавале унутар странке, општинског огранка Гроцка- свих места која припадају Општини, да морам једноставно да презентујем све неправилности тих 5-6 људи који су узурпирали ДСС Гроцке,, изјављивао је у априлу прошле године Драган Ивановић. Ивановић је прецизно навео како се извршавају одређена дела од имена људи који се данас налазе на супротним странама, односно и у ДСС-у и Самосталном ДСС-у.

ОВДЕ ПРОЧИТАТИ ВИШЕ О „ИСПОВЕСТИ“ ДРАГАНА ИВАНОВИЋА О ЧЛАНОВИМА ДСС-А

Према сазнањима „Жиг Инфа“, у објављеном „писму“ налази се доста тачних података о процедури „нахрањивања“ одборника и осталих „високох“ чланова владајућих странака. Једино што се не може са сигурношћу потврдити јесте износ тих „наднокнада“. Такође, информација о „цењеном стоматологу из Пудараца“, како се наводи у овом „писму“ је тачна делимично. Наиме, „Саша Зубар“ из Пудараца, према сазнањима Жиг Инфа јесте на платном списку ГО Гроцке на чији се рачун месечно уплаћује око 100 000 динара. Саша Маторчевић ( Саша Зубар“) прима плату, према нашим сазнањима, за место помоћника председника ГО Гроцка. С друге стране, он је успешан стоматолог и поседује своју ординацију у Пударцима у којој дежура готово 24 сата дневно. Тачније, Саша Маторчевић, алијас „Саша Зубар“, за све време обавља и функцију помоћника председника ГО Гроцка а на тај посао у општини се никада није ни појавио.

Жиг Инфо је дошао и до потврде да се исплата која се изврши на рачун Саше Маторчевића заиста користи у неке друге сврхе, односно да је он фактички и не подиже са рачуна.

За Жиг Инфо
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар