Почетна » ПОЧЕО ПРОТЕСТ У ГРОЦКОЈ Блокиран смедеревац код Трскаре, полиција коректна (ФОТО И ВИДЕО)

ПОЧЕО ПРОТЕСТ У ГРОЦКОЈ Блокиран смедеревац код Трскаре, полиција коректна (ФОТО И ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Протести против поскупљења горива одржавају се већини градова Србије блокадом путева. Протест је започео од 17. часова. 

Грађани се се организовали путем друштвене мреже Фејсбук, где се у две Фејсбук групе позивали грађани да својим аутомобилом блокирају пут на коме се у том тренутку буду налазили.  Мештани Гроцке, такође су се организовали путем друштвених мрежа, те су започели блокаду смедеревског пута код Трскаре.

Како јавља наш репортер са лица места, двадесетак аутомобила блокирало је овај део пута тачно у договорено време. Полиција је на лицу места али је коректна и не тражи окупљенима да уклоне возила.

Подсетимо се, организатори блокаде су на друштвеним мрежама објаснили да се боре за усвајање три захтева.  Први захтев возача јесте да се усвоји нова цена горива која неће прелазити бројку од 110 динара по литру за дизел и 120 динара по литру за бензин, такође се наводи да та цена буде важећа за све пумпе у земљи.

Захтеви обухватају и нови прорачун цене горива и то на начин да се цена горива обрачунава тако што ће се на основну цену бензина урачунати порез па тек онда на опорезовану цену додати акцизу која не сме бити више од 50 одсто основне цене бензина.

Возачи су се у својим захтевима осврнули и на власнике који поседују аутомобиле на плин, и уврстили захтев да цена плина не сме да буде већа од половине цене безоловног бензина.

Протест ће трајати до 18. часова.

Погледајте видео са лица места:

https://www.facebook.com/slobodan.simic.716/videos/10212656443754785/

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 + sixteen =