Почетна » И полиција у Гроцкој „ћути“ у вези шефа обезбеђења

И полиција у Гроцкој „ћути“ у вези шефа обезбеђења

од admin
0 коментар
panipan

Ово је део признања бившег полицајца Владимира Михаиловића са саслушања 24. јануара 2019. године и кључни доказ оптужнице против Драгољуба Симоновића, бившег председника општине Гроцка и високопозиционираног функционера Српске напредне странке.

Тужилац, на основу овог признања, тврди да је Симоновић главни покретач криминалног дела, напада на новинара који умало да се заврши смрћу Милана Јовановића и његове супруге Јеле Дељанин у пожару у којем им је изгорела животна имовина, и тражи за њега казну од осам година затвора.

Ипак, Михаиловић је тачно годину дана после злочина, на рочишту 12. децембра 2019. године, током суђења за паљење куће новинара портала Жиг инфо, променио свој исказ.

Од тада Михаиловић тврди да му Симоновић није тражио да запали аутомобил паркиран у гаражи, већ да је сам дошао на идеју да се „полупа стакло на аутомобилу“ како би касније тиме могао да се похвали пред Симоновићем и да му тражи унапређење за супругу, запослену у општини.

Све ово, изгледа, није довољно да представници власти, па и полиција у Гроцкој буду обазривији према понашању појединих радника, у овом случају шефа обезбеђења Владана Панића.

Све је почело 30. децембра 2020. године, на 5. по реду седници СГО Гроцка, пре самог уласка у салу, када је дошло  до вербалног сукоба шефа обезбеђења, Владе Панића са новинаром Жиг инфа који је, практично, забрањивао да новинари направе фотографије Скупштинске сале у којој се одржава седница.

За Божић 2021. долази од изражаја „духовитости“ овог грочанског напредњака,  на радном месту „шеф обезбеђења у ГО Гроцка“ и возач председника Драгана Пантелића, у којем је својим пријатељима  пожелео срећно Бадње вече.

 

-Сретно свима Бадње вече. Мама молим те… изговара шеф обезбеђења ГО Гроцка, а затим  старија госпођа испаљује хице из пиштоља.

Према фотографијама које објављује на Друштвеној мрежи Инстаграм, Влада Панић је у изузетно блиским односима са садашњим председником ГО Гроцка, Драганом Пантелићем.

Владан Панић, први с леве стране у породичној кући председника ГО Гроцка

Влада Панић, пре него је постао шеф обезбеђена у ГО Гроцка, радио је у предузећу „Градитељ“. Та фирма је блиско везана са фамилијом бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића који се сумњичи да је главни налогодавац за паљење куће новинара Жиг инфа, Милана Јовановића.

Након пада Симоновића, Влада Панић тражи запослење преко Српске напредне странке, чији је члан. Врло брзо се запошљава преко предузећа „Добергард“ које је задужено, између осталога, за пружање услуга обезбеђења у ГО Гроцка.

ГО ГРОЦКА И ПОЛИЦИЈА НЕ ОДГОВАРАЈУ ДА ЛИ ШЕФ ОБЕЗБЕЂЕЊА ИМА ЛИЦЕНЦУ

За шефа обезбеђења ГО Гроцка, Владу Панића не постоји званична информација да ли поседује лиценцу издату у складу са чланом 11 и 12. Закона о приватном обезбеђењу. Наши извори кажу да она не постоји, док на званично питање о лиценци Жиг инфа, постављеном Управи ГО Гроцка стигао је одговор да они нису надлежни да нам доставе тражену информацију.

panicpitanjegrocka

Питање постављено Управи ГО Гроцка

panicodgovorgrocka

Одговор Управе ГО Гроцка

Идентичан захтев за лиценцу Владана Панића, Жиг инфо је упутио и Полицијској станици у Гроцкој. Поред питања о лиценци, упитали смо да ли шеф обезбеђења у Гроцкој, према објављеном снимку поседује дозволу за држање (или поседовање) оружја.

panzahtevmup

Међутим, након  месец дана  на питања Жиг инфа, из Полицијске станице Гроцка одговор још није стигао.

ПАНИЋУ НИЈЕ ПРВИ ПУТ ДА ЈЕ „НАОРУЖАН“

На Богојављење 2020. године, организовано је пливање за Часни крст у Гроцкој. Манифестацији су присуствовали тадашњи  потпредседник Владе и Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић и државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Милосав Миличковић (повереник СНС-а у Гроцкој).

Како би себе истакао што више, према речима наших извора, Влада Панић је на ову манифестацију дошао са пиштољем закаченим за појас, сакривеног испод јакне коју је носио.

Влада Панић, заокружен, у првим редовима за Богојављање 2020. у Гроцкој поред садашњег командира полицијске станице.

-Не само да је понео пиштољ, већ се свима похвалио са тим чином. Замало није испао инцидент због тога. Замислите долази Министар полиције, а он са заденутим пиштољем. На срећу, послушао је савете , те се није истицао са пиштољем, наводе наши извори.

Шеф обезбеђења у Гроцкој, Владан Панић налазио се на овој манифестацији тик уз садашњег командира Полицијске станице у Гроцкој.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар