Почетна » Поново поцрвенела Грочица /ВИДЕО

Поново поцрвенела Грочица /ВИДЕО

Пронашли смо место одакле потиче црвена боја

од Жиг Инфо
0 коментар

Жиг инфо је почетком године писао о еколошкој катастрофи, тачније о црвеној боји која се излива директно у Грочицу и даље улива у Дунав.

Тада смо контактирали и надлежне институције у Гроцкој, које нису имале одговор на то одакле потиче црвена боја која се улива у Грочицу. Из ЈП „Водовод и канализација“, у чијој јој је надлежности ова канализација, речено је да су упознати са проблемом, али то је све што они могу да „ураде“?!

Наставник биологије је рекао да су то можда и алге, док водопривредна инспекција у тренутку када је изашла на терен, није пронашла „црвену боју“ јер испуштања у том тренутку није било.

Данима пре доласка водопривредне инспекције, вода је претежно у јутарњим сатима била црвена. Видно је било да се ова боја излива из такозваног кишног шахта.

Из комуналне инспекције у Гроцкој тада су такође наводили да су упознати са проблемом, али да то није у њиховој надлежности.

Како је Грочица у надлежности „Београд вода“ они су позвали водопривредну инспекцију која је узела узорак воде на испитивање. До дана данашњег ништа се није сазнало. Међутим, репортер Жиг инфа јутрос је усликао и снимио појаву црвене боје која се излива у Грочицу. Око 20 минута боја је текла из канализацоине цеви коју ће те видети на фотографијама и снимку. Наш репортер такође јавља да је о данашњој појави обавештен и председник ГО Гроцка, који је изјавио да ће обавестити надлежне службе.

Како изгледа изливање погледајте у видеу:

Можда ти се свиди

Оставите коментар

12 − 8 =