Почетна » Повећан број оболелих у ГО Гроцка, а нема ни заменика председника

Повећан број оболелих у ГО Гроцка, а нема ни заменика председника

од admin
0 коментар
izolacija grocka

Овако гласе готово сви одговори добијени од стране Управе ГО Гроцка, на десетак захтева за достављање информације од јавног значаја, а које је Жиг инфо упутио овој служби.

А како наше тражене информације, наводно, захтевају физички приступ службеним просторијама, њих је немогуће добити.

izolacija grocka

Не тако давно, у предизборним спотовима СНС-а више пута се чуло да вирус “побеђујемо и победићемо”, да су нам резултати најбољи у Европи… Још половином априла премијерка Брнабић је истакла да види “светло на крају тунела”, а доктор Несторовић да смо “победили у рату”.

Да није само доктор Несторовић борбу са вирусом изједначавао са ратом, имали смо прилику да чујемо и у предизборном споту Српске напредне странке. У њему је председник Србије и СНС-а Александар Вучић, обраћајући се бирачима недељу дана пред изборе, подсетио на “добијене велике битке” када смо били “на ивици амбиса”, а затим и објаснио актуелну ситуацију.

„Данас се поново боримо против непријатеља ког не можемо да видимо, али непријатеља који нас зближава чак и ако физички избегавамо загрљај.  И побеђујемо и победићемо овог непријатеља, само зато што је свако од нас борац“, истакао је Вучић.

Ништа другачије није звучала ни кампања напредњака на локалу ГО Гроцка, предвођење данашњим председником Драганом Пантелићем. Готово да није било осврта на претходне године   у локалној самоуправи, већ само потенцирање на победи против короне. Истини на вољу, претходни период, односно период пре садашњег руководства напредњака у Гроцкој, остао је у сећању по паљењу куће новинару нашег портала, Милана Јовановића, а као налогодавац, према оптужници, бивши председник Драгољуб Симоновић.

А већ првог јутра након избора стручњаци су саопштили да је епидемиолошка ситуација у Србији претећа и да се вирус поново разбуктава. Тог дана је и БИРН објавио текст да је број умрлих и заражених вишеструко већи од званичног броја. А након свакодневних узнемирујућих података предизборни спотови и одушевљене изјаве у којима се велича победа над короном (не)очекивано су потонуле у заборав.

Поред  обичних захтева за доставу информација од јавног значаја, у Гроцкој се касни са многим стварима. Крај године ће за непуних десет дана, а остају многе непознанице, од  нереализоване доделе  новчаних средства из буџета ГО Гроцка , до поделе пакетића за најмлађе становнике.

Већ искомпликовану  ситуацију додатно компликује и чињеница да председник ГО Гроцка, Драган Пантелић од 12. новембра нема свог заменика. Практично, одсуство председника, по било којој основи, доводи до тога да ГО Гроцка буде правно обезглављена.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић, Насловна фотографија: Илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар

7 − seven =