Почетна » Представници мештана Врчина, због несташица воде, јутрос код председника Гроцке

Представници мештана Врчина, због несташица воде, јутрос код председника Гроцке

од admin
0 коментар
predsvrc3

 Подсетимо се, претходне четири вечери одржавали су се протести Врчинаца, блокадом саобраћајнице код петље Аутопута. Данашњи састанак био је договорен током трећег протеста, када је председник Гроцке, Драган Пантелић, обећао грађанима да ће их примити у општини. Такође, мештани су захтевали да састанку присуствују медији, као и да се исти уживо преноси.

Грађане Врчина дочекали су председник Драган Пантелић, његов заменик Дејан Влашковић, већник Стефан Дилберовић, директор ЈП „Водовод и канализација“ , Мирко Добријевић, начелница Комуналне инспекције као и једна радница водовода, који су покушали да одговоре на питања због чега нема воде, као и када ће се решити проблем водоснабдевања.

predsvrc3

С лева на десно: Већник Стефан Дилберовић, заменик председника Дејан Влашковић, председник Драган Пантелић и директор водовода у Гроцкој Мирко Добријевић

У глобалу договорено је оно што је већ речено на трећем дану протеста, а то је , да ће се за почетак проблем водоснабдевања Врчина смањити тако што ће се вишак воде из приватног бунара преусмерити у грочански водовод.

predsvrc1

Зашто се не искључују нелегални корисници, односно они који су прикључени на „дивље“ је питање на које нико од надлежних није конкретно одговорио. Председник Гроцке је више пута поновио да таквих проблема има, али да није он тај који ће се бавити лустрацијом.

predsvrc4

До краја самог састанка се није сазнало када ће сви делови Врчина добити воду и остало је неразјашњено зашто је ситуација сада толико алармантна у односу на претходне године. Чула су се и многа конструктивна решења, а оно кључно, како кажу надлежни, биће када се Врчин прикључи на регионални вод Макиш- Младеновац. Мада, изречено је и да на тај исти водовод, на Авалском путу се не може Врчин прикључити, јер нема довољно капацитета воде. Како је речено од стране надлежних, београдски водовод са те стране дотира грочанском водоводу 1,7 литра по секунди воде (толико, за сада, има капацитета).  Мештанима је приоритет , како су истакли, да центар Врчина добије воду, јер ту се налази предшколско, школа и здравствена амбуланта.

 

На данашњем састанку оформљена је радна група, састављена од мештана Врчина, стручног кадра и представника ГО Гроцка, како би у што краћем року пронашли заједничко решење за проблем водоснабдевања овог насеља и исто тако радили на будућим пројектима.

Погледајте данашњи састанак:

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

19 + 20 =